БСП отказа в аванс да дава министри и замове за служебен кабинет

02.04.2024 12:31

Ако бъдем поканени на разговори да предлагаме министри, зам.-министри,  шефове на агенции в служебния кабинет - отказваме.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. 

Това не е работа на партиите, а на Димитър Главчев. И най-логично е той да го обсъди предварително с президента, за да не откаже той след това да подпише, допълни Нинова. 

По-сериозният въпрос е дали Главчев ще предложи неутрален кабинет, защото той е ярък ГЕРБ. Човек, който е доказал на чии господар се кланя.

Тя обвини ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, че задълбочават конституционната криза с приетите законови промени за служебния премиер. Това е стъпка напред към разграждане на държавността, убийство на институциите. Да е ясно, че отговорност носят тези, които гласуваха промяната в конституцията, допълни соцлидерката.

Виждаме, че колегите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС започват да се надпреварват в предизборни обещания,  каза Нинова. Предупреди, че тези социални придобивки ще бъдат отнети след изборите.

Кражбата на идеи не е най-добрия начин да правиш избори,  отсече соцлидерката. И напомни, че единствената алтернатива е БСП и само тя не е влизала в коалиция с ГЕРБ. А след изборите сглобката щяла да се повтори.

Тия момчета не си намериха място в политиката, това е предизборен трик, коментира с усмивка Нинова твърденията на Кирил Петков, че има прираст на коефициента на плодовитостта заради управлението на ПП-ДБ.

Други от От страната и света

210-сантиметрова мистерия с подобрения рекорд на Стефка Костадинова

Сравненията между българката и украинката поставят много въпроси без отговори Изминаха повече от два месеца откакто Ярослава Магучих преодоля 210 см и така подобри с един сантиметър световния рекорд

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

>