Сменят шефа на обществения ред в Пловдив, сегашният си тръгва огорчен

02.04.2024 09:18 24 часа Пловдив онлайн
Емил Вълков изкара 8 години начело на "Обществен ред и управление на кризи" в община Пловдив.

Емил Вълков, който от 8 г. е началник-отдел "Обществен ред и управление при кризи" в община Пловдив, си тръгва. Градската управа е обявила конкурс за поста му. Преди това е имало разговор с него сам да си отиде, но той е заявил, че без предизвестие няма да стане.

"Емил Вълков е пенсионер, нямам нищо против него, добре сме работили, но ние търсим развитие на екипа", обясни пред "24 часа" ресорният зам.-кмет Ангел Славов.

Вълков все пак е пуснал предизвестие, което изтича на 12 април, а срокът за подаване на документи в конкурса изтича седмица по-рано.

От кандидатите се очаква да имат минимум бакалавърска степен и 3 г. стаж в сферата на осигуряването на обществения ред на територията на община Пловдив. Трябва също да има опит в работата с класифицираната информация, отбранителното планиране и управление при кризи и стихийни бедствия.

Близки до Вълков твърдят, че докато е бил на поста, не е е имал гафове. 34 г. е бил в пловдивската пожарна. По думите им той си тръгва огорчен.

Размерът на основната заплата за длъжността е 2300 лева.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>