Сарафов изпрати писмо до главния прокурор на Узбекистан за доброто сътрудничество

06.03.2024 09:45
Борислав Сарафов

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати писмо на главния прокурор на Република Узбекистан Нигматилла Йулдошев, в което изразява удовлетвореност от нивото на сътрудничество между правоохранителните институции на двете държави, особено по линия на международната правна помощ.

„За българската прокуратура защитата на законността и основните права на всички граждани е основен приоритет и в тази насока разчитаме на дълготрайна и ползотворна съвместна работа", пише главният прокурор Борислав Сарафов. В писмото той оценява високо професионализма, изключителната компетентност и оперативност на прокурорите от Узбекистан.

Борислав Сарафов се срещна с родителите на двамата младежи Кирил Въжаров и Васил Александров, убити на 18.04.2009 г. близо до дискотека „Соло" в София. Осъденият за убийството им Илиян Тодоров след дългогодишно издирване бе установен в Узбекистан на 1 март 2023 г. и точно година по-късно бе върнат да излежи наложеното му от съда с влязла в сила присъда наказание „доживотен затвор".

Други от От страната и света

Проливен дъжд наводни Перник (Видео)

Проливният дъжд в съботния следобед наводни Перник. Това стана ясно от видеа в социалните мрежи. За Перник и областта за днес е обявен жълт код за обилни валежи

Тир се обърна на Околовръстното шосе в София (Видео, снимки)

Тир се обърна на Околовръстното на София в посока "Ботевградско шосе", преди разклона.  Кадри от инцидента бяха разпространени във фейсбук групата „Катастрофи в София"

Димитър Ганев, "Тренд": Няма да има изненади на предстоящия вот

Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври. Това заяви  политологът от „Тренд" Димитър Ганев по "Нова". По думите му електоралната периферия – избирателите

38-годишна шофьорка причинила мелето по пътя Карнобат-Айтос, сред ранените са двете й деца (Снимки)

38-годишна шофьорка е причинила челната катастрофа по пътя Карнобат-Айтос днес следобед, при която пострадаха петима, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас

Радостин Танев: Сметката е проста - 10 заети кв. метра от индустриалната зона на Стара Загора означават 1 работно място

Целта ни е градът да е предпочитан за работа и живот, казва зам.-кметът - Г-н Танев, преди години символ на Стара Загора бяха промишлени гиганти като ДЗУ и комбината по роботостроене "Берое"

>