Ал Пачино и Зендая са сред актьорите, които ще обявяват печелившите на Оскарите

27.02.2024 10:00
Зендая СНИМКА: инстаграм/ zendaya

Никълъс Кейдж, Ал Пачино, Мишел Пфайфър, Матю Макконъхи и Зендая ще бъдат сред актьорите, които ще обявят печелившите на тазгодишната церемония по връчването на наградите "Оскар", съобщиха от Академията за кинематографично изкуство и наука, предаде АВС News.

Водещ на церемонията ще бъде Джими Кимъл. На сцената ще се качат и миналогодишните носители на отличието - Мишел Йео, която взе награда за най-добра актриса за ролята си във филма "Всичко навсякъде наведнъж", Джейми Лий Къртис и Ки Хи Куан, отличени за поддържаща роля в същия филм, както и Брендън Фрейзър, който грабна отличието за най-добър актьор за филма "Китът", съобщава БНР.

Тази година най-много номинации за най-престижните филмови награди имат филмите "Барби" и "Опенхаймер" - освен за най-добър филм, те са номинирани в категории като "най-добра поддържаща мъжка роля", "най-добра поддържаща женска роля", "най-добра песен" и "най-добър адаптиран сценарий".

Деветдесет и шестото издание на церемонията ще се проведе в театър "Долби" в Холивуд на 10 март.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>