Юристи плачат за премазаната на пешеходна пътека в Пловдив Веса Ризова - много уважаван експерт

23.02.2024 12:33 24 часа Пловдив онлайн
Загиналата Веса Ризова до последно е работела, изготвяйки съдебни експертизи.

Прокуратурата още не е поискала постоянното задържане на 45-годишния водач

Адвокати и съдии са потресени от нелепата смърт на вещото лице Веса Ризова, която бе пометена на пешеходна пътека в пловдивския квартал "Захарна фабрика" и издъхна няколко часа след инцидента. Тя беше връхлетяна на 20 февруари от 45-годишен водач.

"Не сме на себе си. Рядко почетен и светен човек", почти заплака известната адвокатка Евелина Божикова, която е работила с Ризова.

79-годишната експертка до последно е изготвяла съдебно-строителни съдебни експертизи, оценки на имоти и земи, определяне на наеми, цени и ценообразуване в строителството.

"Цялата кантора сме в траур. Рядко свестен и почтен човек. Няма да намерите адвокат, който да не я обича. А смея да твърдя, че и съдиите я уважаваха, защото непрекъснато й възлагаха експертизи. Беше много коректна със сроковете", допълни Божикова.

Описва нелепо отишлата си специалистка като безспорен професионалист. "На никого лоша дума не е казала и никога не е заиграла против правилата", допълва известната юристка. Много прависти, след като чули новината, че Ризова е блъсната, се молели да оцелее.

"Веси до последно работеше. Миналата седмица я видях в съда. Никога не знаех на колко години е, защото изобщо не й личаха. Изключително енергична жена. Много тъжно, че такъв свестен човек си отиде", завърши Божиков.

Пробите за алкохол на водача Иван Сотиров, който блъсна Ризова, са отрицателни. Срещу него е образувано досъдебно производство. Прокуратурата все още не е поискала постоянното му задържане.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>