Кание Уест и Тай Дола Сайн оглавиха класацията на "Билборд" за албуми

20.02.2024 18:55
Кание Уест Снимка: Кание Уест КАДЪР: Туитър/Pop Base

Рапърът Кание Уест, който се представя с името Йе, и Тай Дола Сайн оглавяват класацията на "Билборд" за албуми със съвместния си проект Vultures 1, съобщи сайтът на изданието.

Още с дебюта си продукцията им заема челното място в чарта. Йе оглавява подреждането за единадесети път, а Тай Дола Сайн - за първи. Двамата за първи път работят заедно. От Vultures 1 са продадени 148 000 еквивалентни единици за отчетния период.

Албумът, който излезе на 10 февруари, включва 16 песни. Vultures 1 е достъпен чрез всички големи стрийминг платформи и се продава чрез водещи дигитални търговци на дребно, както и в официалния онлайн магазин на Йе. Физическите версии на албума на CD и винил се очаква да бъдат пуснати по-късно, а електронният магазин на Йе вече приема предварителни поръчки и за двете.

Втората позиция в Билборд 200 е за Ъшър и албума му Coming Home, от който са продадени 91 000 еквиваленти единици за отчетния период. За първи път изпълнителят успява да се изкачи толкова високо в подреждането. Интересът към албума на Ъшър значително се увеличи след участието му в шоуто на полувремето на финала на "Супербоул".

Ноа Каан със своя Stick Season е трети в чарта, като се изкачва две позиции спрямо миналата седмица. От албума са продадени 85 000 еквивалентни единици.

В челната петица на подреждането на "Билборд" място намират Морган Уолън с One Thing at a Timе, от който са продадени 64 000 еквивалентни единици за отчетния период, следван от Сиза със SOS. Певицата слиза с две места спрямо миналата седмица, като за отчетния период са продадени почти 51 000 еквивалентни единици, пише БТА.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>