Начо, който уби Ферарио Спасов, плаща 1000 лв. глоба за 9,5 г марихуана и пак е неосъждан

15.02.2024 17:34 Дима Максимова
На път за съда Начо се крие в качулката на връхната си дреха.

Според магистрати това количество е маловажен случай и не може да се търси наказателна отговорност

С административно наказание за държане на около 9 грама марихуана се размина в началото на седмицата Начо Пантелеев от Лясковец. На 11 ноември 2023-а той помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио Спасов и футболният треньор загина.

Преди 3 дни делото, отлагано 10-ина пъти, приключи с присъда в отсъствието на 24-годишния подсъдим. Начо не се яви, бил с вирусно заболяване според адвоката му Венцислав Фоти.

Районният съд в Горна Оряховица освободи Начо от наказателна отговорност и го глоби 1000 лв., защото случаят бил маловажен. В дома му са намерени само 9,5 грама марихуана. Начо сам показал на полицаите къде крие конопа, който бил за лично ползване.

Униформените влезли на проверка на 7 декември 2022 г. след сигнал за наркотици в палата в Лясковец, стана ясно от показанията на двама души от Криминална полиция. Единият - Антонио Кръстев, който на последните избори се пробва за кмет на града, живеел срещу къщата на Пантелееви и с Начо се познавали добре.

"Заедно с началника на Криминална полиция в РУ - Горна Оряховица, Мариян Маринов отидохме да проверим сигнала. Минахме с колата 1-2 пъти покрай къщата и видяхме, че Начо е на дувара и говори с мъж. Спрях срещу къщата и отидох при него. Бих казал, че имаше елемент на изненада, той не знаеше дали отивам да му кажа нещо като съсед, или по работа", разказа в съдебната зала Кръстев.

Обяснил му, че трябва да бъде извършена проверка, и го посъветвал, ако има наркотици, да ги предаде доброволно, преди да дойде оперативно-следствената група.

"Имам трева за лична консумация в аудито на двора, ще я предам", казал Начо. Полицаят останал при болната му сестра и баба му в старата къща, докато колегите му тарашили луксозния имот. Били открити също пистолет и боеприпаси.

Балистичната експертиза обаче показала, че оръжието е газово и принадлежи на негов починал роднина. Патроните били годни, 12-и калибър, но също малко на брой - само 9.

Така останало обвинение само за марихуаната, а според съдебната практика до 20 г се брои за маловажен случай. Прокурор Николай Илиев поиска Начо да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан с глоба 1000 лв.

Начо можел да се размине и с по-малко от 1000 лв., ако бил в залата да подпише споразумение.

"Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов", поясни адвокат Фоти.

Важно е да се уточни, че пробите за алкохол и наркотици след удара в голфа на Ферарио са отрицателни. По разследването, прехвърлено на окръжната прокуратура в Ловеч, все още се чака петорната автотехническа експертиза.

Начо давал обяснения в полицията няколко пъти. Не отричал, че е карал бързо в дъждовния следобед. Твърдял обаче, че има и трета кола - идвала насреща и предприела неправилно изпреварване след Шереметя.

За да избегне челен удар, Начо опитал да се прибере вдясно и така се стигнало до мелето с колата на Ферарио. Изискани са записи от камерите на АПИ.
В Икономическа полиция към ОДМВР в Търново има проверки относно имущественото състояние на 24-годишния обвиняем и семейството му.

Пантелеев изпълнява мярка "подписка" на постоянния си адрес в Лясковец. Къщата на фамилията, която преди седмици бе обявена за продан в сайт за недвижими имоти, се води собственост на юридическо лице.

Други от От страната и света

Пожар гори край НДК

Пожар гори край Националния дворец на културата в София. Запалил се е "Макдоналдс" до Моста на влюбените. На място има пожарна, не се съобщава за пострадали или сериозни щети, съобщава фокус

В Павликени вече не купуват булки на 14-15 г. – навън научиха, че трябва да имат граждански брак

Плащат си местните данъци, изискват пътища и добри условия за живот Във Върбовка казват за махалата на емигрантите, че е Кварталът на богатите Почти всяка година има по 2-3 деца

Украински ресторанти в редица градове на Япония осигуряват работа на бежанци от войната

Ресторанти, управлявани от украински бежанци, се появяват в различни градове на Япония, предаде Киодо. Две и половина години след началото на войната в Украйна украинските бежанци търсят стабилни

Софиянец се удави в язовир "Дяково", прилошало му докато плува

57-годишен мъж от София се удави в язовир "Дяково" около 14 часа днес, след като му прилошало, докато плува, и за броени секунди изчезнал от повърхността на водоема

„Демокрация за права и свободи” не била уведомена официално да доказва, че ДПС не е част от коалицията

Не бяхме уведомени официално, че трябва да докажем, че ДПС не е част от коалицията „Демокрация за права и свободи". Няма такова писмо, има имейл, но очакваме от ЦИК да започнат да слагат входящ

>