Килиън Мърфи: Трябва да съм идиот, за да не се насладя на Оскарите

12.02.2024 13:53
Килиън Мърфи в ролята на Опенхаймер.

Килиън Мърфи, който е номиниран в категорията за най-добра мъжка роля, заяви, че трябва да е идиот, за да не се наслади на Оскарите. Ирландската кино звезда е известна с това, че не е особен почитател на популярността, която идва с професията.

Мърфи е отличен с номинация за ролята си на Робърт Опенхаймер в едноименната лента на Кристофър Нолан. Филмът е и носител на най-много номинации на Оскарите тази година, като обра и множество отличия на всички предшестващи церемонии. 

„Славата не е нещо, с което можеш да свикнеш когато и да било. Избирам да се насладя на момента и мисля, че можеш да повлияеш на мозъка си по този начин. Става по-лесно“, казва 47-годишният Мърфи в интервю за Би Би Си.

Той допълва, че предпочита да играе в пиеси и винаги е много нервен, когато играе пред камера. „Този запис е завинаги, играта ми остава такава завинаги. Не мога да я подобря“, казва той в интервюто.

Макар и със световна слава след участието си в ленти като „28 дни по-късно“ и сериала Peaky Blinders, Килиън Мърфи никога не свиква с известността. Той е изключително потаен за личния си живот и семейството си.

В интервюта казва, че все още предпочита да ходи сам до магазина, за да си купи мляко и иска да го прави без притеснение.

„Това, че съпругата ми е до мен на червения килим ме държи на земята“, казва той за Би Би Си.

„Важно е да имаш солидна основа с известността. Важно е за мен да имам мое сигурно място – остров на спокойствието и лекотата“, казва Мърфи в новото интервю.

Мърфи и съпругата му Ивон МакГинес пазят в абсолютна тайна личния си живот, пише bTV. Те рядко се появяват публично заедно. Двамата имат двама синове – Малаки, който се ражда през 2005 г. и Аран – през 2007 г. Синовете им са родени в Англия, но семейството се връща в Дъблин, защото иска да отглежда децата си в ирландска среда.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>