Почина доайенът на спортната журналистика и автор на "24 часа" Силвестър Милчев

11.02.2024 09:45
Силвестър Милчев на 90-ия си рожден ден Снимка: "Витоша нюз"

На 92 години в дома си в неделя е починал един от най-уважаваните спортни журналисти в България Силвестър Милчев, съобщиха от семейството.

През последните години той избра "24 часа" за трибуна на увлекателните си история за романтичното начало на българския футбол, за което има издадени десетки книги.

Между тях са "Футболната романтика на България" в три части, "По хребета на българския футбол" в три части, "Български футболни корени", "Отломки от стари времена", историята на "Локомотив" (София), биографии на Манол Манолол, Георги Пачеджиев-Чугуна, Добромир Ташков – Мирко.

Той беше известен най-вече като ръководител на спортния отдел на в. "Работническо дело", а след това е работил и във вестниците "Спорт" и "Българска армия".

Журналистът-ветеран се гордееше и с факта, че е открил учредителния протокол на Локомотив (София) – неговият любим отбор. И "червено-черните" са единственият софийски клуб от сега съществуващите, който разполага с този документ.

Опелото вероятно ще бъде в сряда в 15 часа в църквата на Централните софийски гробища.

"24 часа" изказва съболезнованията си на семейството на Силвестър Милчев.

Други от Футбол

Стартира кампанията за изграждане на паметник на легендата Динко Дерменджиев

Стартира същинската част от кампанията за изграждане паметник на легендата на "Ботев" (Пд) Динко Дерменджиев, съобщиха от клуба. За реализацията на инициативата Фондация „Фондация Жълто и Черно"

Ивелин Попов: Трябва малко повече вяра и "Ботев" (Пд) може да бъде най-високо

Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Ивелин Попов даде интервю за клубната телевизия на "канарчетата", в което коментира сезона до момента. "В европейските мачове се представихме достойно

Официално! Гонзо изгони шефовете на съдиите в България

Очакваните промени в Съдийската комисия на Българския футболен съюз бяха официализирани днес. На страницата на централата беше обявено днес, че председателят на СК Давид Фернандес Борбалан

Четири фирми в битка за 45 млн. лева да строят трибуната на стадион "Локомотив"

Люта битка за 45 милиона лева - така може да се определи интересът към изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив. 4 фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка

Без победител в "железничарското" дерби, Локо (Пд) изравни в 79-ата минута

Капитанът на пловдивския тим Димитър Илиев изигра своя мач номер 300 с екипа на "смърфовете", получи подарък от легендата Христо Бонев "Железничарското" дерби между "Локомотив" (Пд) и съименника му

>