Кирил Маричков бил в депресия на върха на славата, сестрата на Валери Петров го спасила

04.02.2024 10:04
Кирил Маричков

Сестрата на поета Валери Петров е помогнала на Кирил Маричков да се избави от депресията, в която изпаднал на върха на славата си.

Легендарният музикант от "Щурците" не крие, че е имал проблем, наложило са да мине на медикаменти. По това време едно беше хапчето - диазепам, прави те на парцал, не те лекува от депресията, разказа Маричков пред Петя Дикова тази сутрин по Би Ти Ви.

Тогава се появи Ева Меворах, сестрата на Валери Петров, беше близка приятелка на майка ми, връща лентата той. Тя му дала прост метод - когато съм добре, да си записвам "Аз бях добре", по два пъти на ден. И когато съм зле, също да го записвам. И си казвам "Ами сега съм добре, я да го запиша". Когато се чувствам наистина кофти, и него си записвам. И така видях, че всъщност наистина аз през повечето време се чувствам добре, описа Маричков.

Накрая ми помогна и една рецепта на Георги Димков и окончателно се излекувах, сподели "щурецът". Имам чувството обаче, че напоследък пак трябва да я пия, имам тревожност - отвратителни неща се случват по света, хората са разделени навсякъде и у нас, войната на Русия в Украйна, сега в Ираел ... Не ми се струва, че нещата вървят на добре.

Чудовището, което предизвиква тези неща, май в крайна сметка е интернет, защото 90% от човечеството е непросветено и е лесно за манипуиране, анализира Маричков. Така всякакви фалшиви новини, идиотщини и мощни начини за манипулиране стигат през интернет до хората. Много неща са измислени за добро, но се превръщат в своята противоположност, заключи той.

Днес пея по-добре, отколкото когато бях на 20 години, гласът ми изобщо не е загубен, направи Кирил Маричков равносметка в навечерието на своята 80-годишнина. Юбилеят му е през октомври. Предстоят му два големи големи концерта на "Фондацията" и турне в САЩ. А щастието е хората да пеят текстовете ти, да те спират по улицата и да ти споделят, че например са се оженили на твоя песен, описа той.

Други от Възход и падение

Елтън Джон беше отличен от британско списание на ЛГБТК+ общността

Елтън Джон получи наградата "Завет" на британското списание на ЛГБТК+ общността "Атитюд", предаде ДПА. Изпълнителят се появява публично рядко, но лично дойде, за да получи отличието

Актрисата Кристин Скот Томас се омъжи

Британската актриса Кристин Скот Томас се омъжи. 64-годишната звезда "тайно е сключила брак с главния редактор на Bloomberg Джон Микълтуейт през септември", съобщават медиите на Острова

Роднина на Шакира загина в боевете в Курска област

Роднина на колумбийската певица Шакира загина в битка край село Борки, Курска област. 31-годишният Рафаел Мебарак Риполи е служил в едно от подразделенията на украинските въоръжени сили

Жана Бергендорф: Писна ми от пороците, стига вече

Победителката в третия сезон на музикалното шоу X Factor Жана Бергендорф е дала началото на нов етап в живота си. След години на злоупотреба с алкохол и наркотици, скандали с гаджета и арести

"Мистерията на българските гласове" се включва във финалния концерт от турнето на "Молец"

"Мистерията на българските гласове" се включва в последния концерт от тазгодишното турнето на "Молец". Той ще се състои на 21 ноември под името "Молец - Последното - 21.11." в зала "Арена София"

>