Кейт ще работи от вкъщи, Хари и Меган ѝ пратили загрижено послание

21.01.2024 20:42
Кейт Мидълтън КАДЪР: Инстаграм/princeandprincessofwales

От САЩ по-малкият син на краля предал на Чарлз III “най-добри пожелания”

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън ще изпълнява кралските си задължения на легло, докато се възстановява от тежката коремна операция, която претърпя преди седмица, съобщи “Дейли Мейл”.

Твърди се, че Кейт “се чувства добре”, след като беше приета в лондонска клиника в Мерилебон. Очаква се тя да остане там още седмица, преди да се върне в дома си в Уиндзор, където ще продължи възстановяването. Според вътрешни източници от двореца тя иска да се върне към задълженията си “възможно най-скоро”, докато грижите за семейството пое принц Уилям. Родителите на Кейт - Карол и Майкъл, както и брат и сестра ѝ - Джеймс и Пипа, също се очаква да помагат в Уиндзор през следващите няколко месеца. Кралската двойка поставя “семейството на първо място, работата на второ”, тъй като се опитват да опазят чувството за “нормален живот” на децата си - 10-годишния принц Джордж, 8-годишната принцеса Шарлот и 5-годишния принц Луи.

“Децата винаги са в центъра на вселената им. И това ще продължи да бъде така. Те искат да се уверят, че ще имат колкото се може повече усещане за нормалност занапред”, заяви източник пред “Таймс”. Въпреки че трябваше да освободи графика си за известно време, Кейт вероятно ще продължи да полага усилия за кампаниите си. Неотдавна тя стартира Shaping Us - кампания за повишаване на осведомеността спрямо първите няколко години в живота на децата. “Страстта ѝ към ранните години (на децата) е ясна, ще има още от тази кампания и тя ще иска да излезе и да продължи разговорите с хората възможно най-скоро”, коментира още източникът.

Освен Кейт и Уилям крал Чарлз III също си все отпуск, тъй като му предстои операция за коригиране на уголемена простата. По думите на кралица Камила монархът “се чувства добре” и “няма търпение да се върне на работа”. Чарлз е известен като работохолик, който често остава до късно на бюрото си.

С липсата на “големите трима” ангажиментите на кралското семейство падат върху херцога и херцогинята на Единбург - принц Едуард и съпругата му Софи, както и върху принцеса Ан. Сестрата на Чарлз е известна като най-трудолюбивия човек в кралското семейство, като само миналата година е имала 410 официални ангажимента.

Междувременно друг източник, близък до Бъкингам, заяви пред “Мирър”, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са предали “своите най-добри пожелания” на Кейт и Чарлз. “Херцогът и херцогинята се свързаха с двете страни по различни начини, за да изкажат своята загриженост и да пожелаят бързото им възстановяване”, коментира източникът.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>