Бизнесменът, на когото задигнаха 200 хил. лв., изтеглил парите от банка, за да купи багер

10.01.2024 10:33 Тони Маскръчка
Полиция СНИМКА: Георги Кюрпанов-Генк

Бизнесменът, на когото задигнаха 200 хил. лв., изтеглил наскоро парите от банка, за да купува багер. "Това са основно фирмени пари, но има и мои лични. Исках да купя машина за фирмата. Надявам се полицията да открие извършителите на кражбата", коментира пред наш репортер единият собственик на строителната фирма Албен Господев.

В РУ - Гоце Делчев е съобщено, че между 16:00 часа и 21:30 часа във вторник от къща в землището на с. Огняново е извършена кражба на сумата от около 200 000 лв., като в жилището е проникнато през отворен прозорец, съобщи полицията.

Сградата, от която са откраднати парите освен като жилище на единия собственик на фирмата Албен Господев, се е ползвала от него и като жилище. Снощи той се прибрал около 21 ч. и установил, че е правен опит да се проникне в къщата, а после установил, че парите липсват. Крадците първо са направили опит да разбият патронника на врата, но не са успели. След това са счупили прозорец на банята и оттам са влезли. Парите били в шкаф, а не в каса. Работили са с ръкавици, защото няма оставени отпечатъци. Обектът има камери за видеонаблюдение, но те не работели заради скъсан кабел. В двора имало и куче, но то било вързано.

Предполага се, че крадците са имали информатор, близък до собственика и са знаели, че в къщата има пари, както и, че камерите не работят.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>