Американец чисти доброволно рушащия се аквапарк в Благоевград

09.01.2024 16:52 Тони Маскръчка
Кметът на Благоевград нареди да се огради теренът на рушащия се аквапарк.
Кметът на Благоевград Методи Байкушев представи заместниците си и приоритетите в работата за 2024 гг.

Българо-американското семейство Джими и Евдокия Хорн от няколко дни чистят доброволно рушащия се от години аквапарк в Благоевград. Без да имат някаква връзка с града, преди време двамата са пристигнали от САЩ и се заселили в Благоевград. Покрай тях се запалили и няколко местни бизнесмени и други благоевградчани, като всеки помага с каквото може.

Джими Хорн останал изненадан, когато разбрал, че градът има голям аквапарк, който от 5 г. е изоставен, тъне в боклуци, обрасъл е с храсти и всичко се руши. Наскоро двамата с жена си се срещнали с кмета Методи Байкушев и му предложили да почистят с помощта на Общинското предприятие „Чистота" и доброволци терена. Кметът е разпоредил общинската фирма по чистотата да достави контейнери за боклуци и работници да помагат.

Аквапаркът бе отдаден на концесия преди години, но после договорът бе прекратен и от 5 г. огромният терен в началото на парка стои запустял, а сградите са полуразрушени и разграбени.

"Предстои експертна оценка за състоянието на басейна и прилежащите му части, за да си дадем ясна представа за възможностите за възстановяването му. Ще направим истинско обществено обсъждане и ще чуем визията на гражданите за бъдещето на Аквапарка. Теренът си остава общински, там няма да се строят жилищни сгради и категорично общината няма да взима заем за аквапарка", категоричен бе кметът Байкушев. Преди дни той разпореди теренът да бъде ограден с обезопасителни съоръжения, за да не пострадат хора.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>