"Ботев" (Пд) започна подготовка без нови футболисти

04.01.2024 15:55 24 часа Пловдив онлайн
Футболистите на "Ботев" (Пд) започнаха днес подготовката си за новия сезон. Снимка: Botevplovdiv.bg

Без нови футболисти започна днес "Ботев" (Пд) подготовката си за пролетния полусезон на efbet Лига. На клубната база се събраха 26 играчи. Старши треньорът на "канарчетата" Душан Керкез заяви, че заради здравословни проблеми първите занимания ще пропуснат Антоан Бароан, Красиан Колев и Йонас Тамм. Антоан Конте пък е повикан в  националния отбор на Гвинея за  решителните мачове за Купата на Африканските нации.

"Доволен съм от програмата, която сме направили за подготовка. Заради проблеми с визите чуждестранни футболисти, които поканихме на проби не можаха да дойдат", заяви Душан Керкез. 

Стана ясно, че първото ново попълнение ще бъде нападателят Нехемие Кинтунту, който е одобрен от треньорското ръководство, но трябва да се уредят документите му.

В неговия щаба на Керкез вече работи  сънародникът му от Сърбия Милован Сикимич.

На 19 януари от 12:00ч. на клубната база, „канарчетата" ще изиграят първата си контрола за годината срещу "Марица" (Пловдив). Два дни по-късно "жълто-черните" с полет от София ще отлетят за Белек (Турция), където ще проведат подготвителния си лагер. Там те ще изиграят 5 контролни срещи. Ето програмата на мачовете им:
23.01.24 "Ботев" – "Гурник" (Забже)
26.01.24 "Ботев" – ФК "Пакши"
28.01.24 "Ботев" – "Вайле Болдклуб"
01.02.24 "Ботев" – "Рубин" (Казан)
03.02.24 "Ботев" – "Динамо" (Москва)
След завръщането на тима ни от Турция възпитаниците на Душан Керкез ще срещнат "Хебър" (Пазарджик) в последната си контролна среща от зимната подготовка. Спарингът е насрочен за 10 февруари, като часът на срещата ще бъде допълнително оповестен.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>