Синът на загиналия пилот подп. Терзиев осъди авиобаза Граф Игнатиево

21.12.2023 15:45 Ваня Драганова
Подп. Валентин Терзиев

Поделението ще трябва да му плати 34 хил. лв. за извънредния труд на летеца

Пловдивският окръжен съд се произнесе в полза на 14-годишния Александър Терзиев, син на загиналия пилот подп. Валентин Терзиев, като му присъжда 34 379 лв.

Това са пари от положения извънреден труд на баща му, за който момчето предяви преди 2 години иск. Молбата беше базирана на изчислението, че от 2010 г. до смъртта на летеца във военно учение край Шабла Терзиев е работил 3494 часа над нормалната продължителност на служебното му време, за което не е компенсиран с почивка. Затова Александър потърси обезщетение от 109 900 лв.

Ръководството на авиобаза Граф Игнатиево не отрича,  че е положен извънреден труд, но оспорва размера на иска. В хода на делото са направени нови изчисления каква трябва да е компенсацията и тя е определена в размер на 34 379 лв. За разликата до претендираната сума искът е отхвърлен. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев и майка на сина им Димитрина Попова винаги е твърдяла, че не се интересува от тези пари, за нея е важно само наказателното производство за трагичната гибел на съпруга й. На този етап наказани за инцидента няма.  

Други от От Пловдив

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

>