Hills of Rock се завръща в Пловдив през 2024-а с концерт на КoЯn

14.12.2023 11:05 24 часа Пловдив онлайн

Американската ню метъл група ще свири в първия фестивален ден

Най-мащабният български фестивал за рок и метъл музика Hills of Rock се завръща в Пловдив през 2024 г., а хедлайнерът, който се очаква да запали сцената в първия фестивален ден, е група КoЯn. Датите за фестивала догодина вече са ясни – от 25 до 27 юли 2024 г., а мястото отново ще е на Гребната база. Билетите вече се продават и са на цени от 99 лв. за един ден до 180 лв. за тридневен достъп до фестивала.

Движеща сила на триумфалното завръщане на Hills of Rock догодина е КoЯn – в топ 3 на най-желаните световни банди за концерт у нас според последните статистически проучвания и анкети сред посетителите на фестивала. Носителите на награди Grammyще свирят в Пловдив на 25 юли. С 30 години на сцената и стотици музикални награди мултиплатинената група на Джонатан Дейвис и компания носи енергията на бунта и мрака в текстовете си, които милиони фенове по света знаят наизуст.

"С огромно вълнение вече можем да споделим с вас не само датите за фестивала догодина, но и новината, че КoЯn е първият хедлайнер за Hills of Rock 2024. Благодарим ви за търпението и лоялността, това далеч не е всичко, което сме подготвили", заяви Стефан Еленков oт организатора на събитието - Fest Team. В най-скоро време се очакват и още потвържденията от световни имена.

В първия фестивален ден преди КoЯn на основната сцена на Гребния канал ще излязат  Spiritbox и Loathe.

Spiritbox идват от Канада и носят мракобесието в извънземните вокали на певицата Courtney LaPlante. Oт 2010-а бандата свири експанзивен синтез на прогресив метъл и метълкор, който умело балансира между ярост и красота.

Loathe е изобретателна, експериментална и еклектична метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. 

Освен главната сцена Hills of Rock 2024 Пловдив ще има още две – партньорските „На Тъмно" и „Строежа", участниците там ще бъдат обявени скоро.

Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023, което не се състоя, ще могат да ги използват, без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Всеки, който е закупил промо билет за Hills of Rock 2023, може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31 декември 2023 г., като попълни формуляр на адрес festteam.bg/plovdiv.

Hills of Rock 2024 е част от програмата „Наследство 2023" на фондация „Пловдив 2019" и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Други от От Пловдив

Кючука конкурира народния събор в "Тракия", тази вечер е апогеят на танците и купона (Видео)

Мнозина от жителите приветстват инициативата, не са малко и онези, които казват, че тя повече приляга за селски събор Народният събор в "Тракия" има сериозен конкурент в лицето на район "Южен"

Студент от Пловдив влиза в затвора, хванали го с наркотици за близо 2000 лева

Това не е първата му присъда и макар да е признал вина, не е успял да се споразумее за условно наказание Пловдивски студент ще трябва да излежи 7-месечна ефективна присъда, след като е бил хванат

Съдът посече диригента Манукян, трябва да плати 50 000 лв. за свободата си

Мярката му за неотклонение беше потвърдена Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв

Почина бившият шеф на Здравната каса - пловдивчанинът д-р Глинка Комитов

Преди да се издигне до високия пост в София, той беше шеф на канцеларията на председателя на общинския съвет в Пловдив Красимир Орбетенов На 70 години д-р Глинка Комитов, бивш шеф на НЗОК

Ограничават движението около стадион "Христо Ботев" за мача на "канарчетата" с "Левски"

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите "Ботев" (Пд) и "Левски", която ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в събота, движението по бул. "Източен" ще бъде ограничено

>