Мъж, отмъкнал 8000 лв. от жена за разваляне на магия остава в ареста

13.12.2023 13:42 Тони Маскръчка
Арест Снимка: Pixabay

Мъж от с. Алтимир, представящ се за ясновидец, е с мярка за неотклонение „задържане под стража".

Под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение – Сандански, се води разследване за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

В Районното управление на МВР в гр. Сандански се е явила М.С. от с. Микрево, община Струмяни. Жената е съобщила, че била въведена в заблуждение от В.Л., представящ се за ясновидец. Споделила е, че комуникирала с него в социалните мрежи и в приложение Viber в периода от 27.10.2023 г. до 08.12.2023 г.

В рамките на кореспонденцията В.Л. й заявил, че й е направена магия и той може да й помогне за развалянето й. За целта М.С. следвало да извърши парични преводи на негово име чрез EasyPay.

Вследствие на заблуждението, в което била въведена, пострадалата превела на В.Л. сума в общ размер на 7 980 лева. Освен това изпратила на „ясновидеца" и златни бижута, които той „да изчисти" от направената им магия.

В хода на разследването на случая е извършено претърсване и изземване в обитаваното от В.Л. жилище в с. Алтимир, област Враца.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград спрямо обвиняемия В.Л. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража".

От анализа на събраните доказателства се установява, че експлоатирайки вярванията на пострадалото лице в окултното, обвиняемият е възбудил и поддържал заблуждение у М.С. с думи и психологически атаки. По този начин мотивирал жената да се разпореди с имуществото си в негова полза, причинявайки й имотна вреда.

Действията по разследването продължават.

Други от От страната и света

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

Бусове без номера в Смолян и Кърджали задигат дърва - били за гласове на изборите (Обзор)

Незаконен дърводобив с дерегистрирани бусове в две области - това са резултатите на две от 189-те акции срещу купувачи на гласове в страната. За схемата съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Влошава се финансовото състояние на "Мини Марица-изток"

Финансовото състояние на държавните "Мини Марица-изток" се влошава. Държавата ще плаща заплатите на работниците до лятото на следващата година, когато синдикатите очакват да бъде приет план за

Разследват документни престъпления в Пазарджишкия театър

Документно престъпление в Пазарджишкия театър разследва районната прокуратура в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство срещу длъжностно лице. В периода от 2021 г. до края на 2023 г

>