ЦСКА властва на трибуните, но "Лудогорец" с победа за довиждане на "Армията"

10.12.2023 21:55

Емоциите бяха над всичко на "Българска армия", но "Лудогорец" си тръгна с 3 точки, след гол на Спас Делев, потвърден в 22-ата минута на добавеното време. Той бе изведен от Рик Джонатан и прати топката в мрежата.

По стара традиция гостите отидоха да празнуват точно пред агитката на домакините и бяха засипани с предмети. 

Хиляди не успяха да влязат на стадиона, след като домакините бяха принудени да пуснат и буферната зона на сектор "Б", след като нямаше много фенове на гостите.

Изпълнението на химна от военния оркестър на спецчастите изкара сълзи на очите на Христо Стоичков, който бе на стадиона с дъщеря си.

Играта бе прекъсвана три пъти заради факли и димки от страна на феновете на трибуните. По-дълго бе това през второто полувреме около 50-ата минута. Последното прекъсване бе в допълнителното време.

Запалянковците се бяха приготвили и с уникална хореография за историята и бъдещето на стадиона. Почетени бяха легендарни играчи на ЦСКА.

Наставникът на гостите Георги Дерменджиев бе принуден да смени Аслак фон Витри след загрявката и на негово място влезе Иван Йораданов. Домакините пък загубиха Иван Турицов на полувремето след контутия и вместо него влезе Шакич.

След няколко равностойни първи минути и игра предимно в центъра на терена, първата възможност за гол дойде в 7-ата минута. Иван Йорданов си спечели нарушение на удобна позиция след неразчетена игра на Тобиас Хайнц. Зад топката застана Бернард Текпетей, който оправи мощен шут, но Бусато бе на мястото си и успя да избие, предотвратявайки сигурен гол.

Футболистите на Нестор Ел Маестро отговориха с удар на Дюкенс Назон, който бе отразен без особени трудности от Серджио Падт. Впоследствие обаче се оказа, че нападателят на домакините е бил в нередовна позиция и бе отсъдена засада.

В 15-ата минута дойде и първият жълт картон в срещата. Тибо Вион игра много грубо срещу Квадво Дуа край ъгловото флагче и бе наказан официално.

"Лудогорец" продължи да тормози отбраната на ЦСКА най-вече отдясно по нападението си, където оперираше Бернард Текпетей.

Малко след половин час игра ЦСКА пропусна страхотен шанс. Дюкенс Назон се пребори добре за топката пред наказателното поле на "Лудогорец" и изведе Хайнц отдясно. Норвежецът се измъкна от засадата и центрира остро в пеналта, където Марселиньо Кареасо се размина с коженото кълбо и не успя да засече подаването на два метра от голлинията.

В заключителните минути на първото полувреме футбол не се игра в голяма част от времето заради честите нарушения и прекъсвания на играта. Педро Нареси, Марселино Кареасо и Браян Кордоба бяха официално предупредени от главния рефер Драгомир Драганов заради груби нарушения в центъра на терена.

Първото положение през втората част бе за разградчани. Кайо Видал получи в наказателното поле, финтира Шакич и стреля с десния крак, но не намери целта зад Густаво Бусато.

След прекъсването заради димките ЦСКА увеличи оборотите и успя да упражни териториален натиск, от който обаче "червените" не успяха да се възползват. Амос Юга на два пъти имаше възможност да стреля към вратата на Пат, като при втория бе много близо до това да отбележи. След центриране от ъглов удар, Юга бе оставен непокрит в наказателното поле, отправи удар с глава, но заби топката в земята, а след това тя прехвърли вратата.

В 84-ата минута Марселиньо Кареасо поиска дузпа, но Драгомир Драганов не реагира.

Малко отвъд 90-ата минута на срещата Лудогорец стигна до много добра възможност. Якуб Пьотровски реши да стреля от дистанция и бе много близо до това да изненада Густаво Бусато. Бразилският страж на ЦСКА обаче действа авторитетно и успя да избие с ръка трудния изстрел.

Други от Футбол

Стартира кампанията за изграждане на паметник на легендата Динко Дерменджиев

Стартира същинската част от кампанията за изграждане паметник на легендата на "Ботев" (Пд) Динко Дерменджиев, съобщиха от клуба. За реализацията на инициативата Фондация „Фондация Жълто и Черно"

Ивелин Попов: Трябва малко повече вяра и "Ботев" (Пд) може да бъде най-високо

Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Ивелин Попов даде интервю за клубната телевизия на "канарчетата", в което коментира сезона до момента. "В европейските мачове се представихме достойно

Официално! Гонзо изгони шефовете на съдиите в България

Очакваните промени в Съдийската комисия на Българския футболен съюз бяха официализирани днес. На страницата на централата беше обявено днес, че председателят на СК Давид Фернандес Борбалан

Четири фирми в битка за 45 млн. лева да строят трибуната на стадион "Локомотив"

Люта битка за 45 милиона лева - така може да се определи интересът към изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив. 4 фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка

Без победител в "железничарското" дерби, Локо (Пд) изравни в 79-ата минута

Капитанът на пловдивския тим Димитър Илиев изигра своя мач номер 300 с екипа на "смърфовете", получи подарък от легендата Христо Бонев "Железничарското" дерби между "Локомотив" (Пд) и съименника му

>