След тежко боледуване почина пловдивският художник Стефан Лютов

10.12.2023 21:03 24 часа Пловдив онлайн
Стефан Лютов Снимка: фейсбук

С дълбока скръб съобщаваме, че днес е починал нашият колега и приятел - художникът Стефан Лютов. Съболезнования на близките! Светла му памет!

Това съобщиха от Дружеството на пловдивските художници след информация на негови близки. Поклонението ще бъде на 12 декември от 11 часа в църквата на Централни гробища- Пловдив. Стефан Лютов е издъхнал след тежко боледуване. Приятели и колеги на семейството изказаха своите съболезнования в социалните мрежи.
"Сбогом Стефчо, оставяш следа в сърцата ни , ние твоите приятели тъжим, ще ни липсваш, стиховете ще ми липсват, картините и твоето усмихнато лице! Светъл път", написа Ангел Ангелов.

"Съболезнования, прекрасен човек! Широко скроен, творец,ценител на красивото във всички измерения! Да намери покой душата му!", добави Мариана Кувенджиева.

Стефан Лютов е роден на 8 март 1947 година в Пловдив. Завършил е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" със специалност графика при Николай Хаджитанев и живопис при Васил Стоилов. От 1985 до 1995 година се занимава с приложна графика.

Подредил е не малко самостоятелни изложби в Пловдив, София, Варна , Пазарджик и Курорта „Албена". Участва в Национални общи изложби в София и страната. С международно участие в градовете Бърно и Познан – Полша. Негови картини са притежание на частни колекции в Турция, Гърция, Италия , Франция.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>