Факелно шествие срещу насилието над жени (Снимки)

10.12.2023 18:17 Тони Маскръчка
Стефка Терзийска и синът й Коста Козас водят факелното шествие в Благоевград
Стефка Терзийска и синът й Коста Козас водят факелното шествие в Благоевград СНИМКА: Тони Маскръчка
Факелно шествие срещу насилието над жени СНИМКА: Тони Маскръчка
Стефка Терзийска СНИМКА: Тони Маскръчка
Факелно шествие срещу насилието над жени

Факелно шествие срещу насилието над жени под надслов "Правосъдие на Светло: Да спрем насилието над жени!" се провежда тази вечер в Благоевград. Инициатор е Коста Козас, син на бизнесдамата Стефка Терзийска, която беше жестоко пребита пред дома си преди два месеца. Арестуван бе извършителят на побоя, но жената и синът настояват да се разкрие и поръчителят, като имат съмнения, че това е бившият й мъж Йоанис Козас.

Шествието започва на мястото, където Стефка Терзийска беше нападната, и преминава пред сградата на ОДМВР и ще завърши пред Съдебната палата.

Преди месец отново имаше протест в защита на пребитата жена пред Съдебната палата.

"Веднъж вече показахте, че не сте безразлични и Вашата подкрепа ни даде сила да продължим да се борим. Бъдете с нас и в неделя, нека заедно кажем "Стоп!", на нападенията, на безнаказаността, на безсилието! Нека заедно покажем, че в обществото ни няма място за насилници и поръчители!", призова синът Коста.

"Изминаха два месеца от жестокото нападение над майка ми - Стефка Терзийска. Два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България - действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие- за поредната бита, обезобразена, смачкана жена! Това е причината да инициираме факелно шествие в подкрепа на жертвите на домашно насилие, на всички жени, които не говорят за това, което се случва в домовете им. Решихме, да бъде факелно, защото всички искаме осветяване на истината, на разследванията по подобни посегателства и справедливо правосъдие!", допълва синът.

Бащата Йоанис Козас преди месец бе задържан да шофира след употреба на марихуана, а при обиск в къщата му бяха открити незаконни оръжия и боеприпаси, както и наркотични вещества. Заради влошено здравословно състояние, той е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>