Филмът "Опенхаймер" ще излезе на голям екран в Япония

08.12.2023 19:40
Кадър от филма "Опенхаймер"

Филмът "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан в крайна сметка ще бъде пуснат по кината в Япония, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на японския дистрибутор "Битърс Енд" (Bitters End).

В изявление разпространителите казаха, че решението "Опенхаймер" да излезе на голям екран в страната през 2024 г. е взето "след месеци на обмислен диалог, свързан с темата, и отчитайки особената чувствителност за нас, японците".

Филмът разказва за Дж. Робърт Опенхаймер, наричан "баща на атомната бомба", и е хроника на разработването на оръжието по време на Втората световна война, пише БТА. 

Изборът "Опенхаймер" да разглежда, но не и изрично да изобразява бомбардировките на Хирошима и Нагасаки от САЩ, причинили смъртта на десетки хиляди хора и оставили мнозина с наранявания за цял живот, беше горещо обсъждан в медиите.

Филмът на Нолан беше пуснат по кината в повечето територии през юли и спечели над 950 милиона долара. 

Оставаше обаче въпросът дали "Опенхаймер" някога ще излезе на голям екран в Япония. 

От "Битърс Енд" казаха, че след прожекцията на филма са почувствали, че това е "изключително кинематографично преживяване, което надхвърля традиционния разказ и трябва да се види на кино".

 

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>