Любо Киров и "Тангра" се включиха в концерта на Стенли

08.12.2023 17:10
Стенли направи голям концерт в зала 1 на НДК. СНИМКИ: Орлин Николов/Orleff
С дъщеря си
С Любо Киров
С Боби Косатката
С Наско от Б.Т.Р.

Стенли направи изключителен музикално-визуален спектакъл пред препълнената зала 1 на НДК. В концерта бяха включени както част от последните успешни сингли като „Електро", „Вчера" и „Неопитомен", така и незабравимите „Пътят към храма", „Стар парфюм" и култувата „Обсебен". С него на сцената излязоха Любо Киров, Б.Т.Р., D2 и Jeremy? – емблематични за рок-музиката у нас лица, китари и гласове, които изпълняваха песни на Стенли. Артистът излезе с група „Тангра" в нейният обновен състав и заедно представиха парчето „Бъди какъвто си". Групата на Стенли, с която той концертира, се състои от интересни музиканти като младият и талантлив Ник Николаев на ударните, които зарадва публиката с виртуозно соло на барабани. На китарата беше Станислав Вълчев, избран от Стенли след множество прослушвания и работа по специфичното звучене.

За изпълнителя музиката е лечител в буквалния смисъл. Като дете, Стенли претърпява инцидент и спира да говори. По препоръка на лекарите остава месеци наред затворен в стая само със своята майка, която трябвало да изпява всичко, което иска да му каже. От тогава насам, всичко в живота му е подчинено на музиката. Самият той твърди, че се изразява най-добре чрез музика, а не чрез думи.

Загадъчен и магнетичен като поведение, Стенли остава класика, която няма остаряване. Публиката му обхваща широк диапазон от 25-годишни до 60-годишни. Изпълнителят е на 64 години, но енергията му все още носи хъс и чувствителност, които заразяват.

На 28 декември Стенли ще зарадва феновете си с клубен концерт в София.

Други от Възход и падение

На 8 септември рожден ден имат

Янаки Стоилов, конституционен съдия, бивш министър на правосъдието, бивш депутат Зоя Паунова, почетен генерален консул на Швеция в България, съветник към “Астра Зенека - България” Проф

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

>