Бригада мъже от Игнатиево се представяли за майстори, разваляли покриви и изнудвали за пари

08.12.2023 09:09
Жертвата Татяна.

Оказва се, че в град Игнатиево има много джебчийки има и много хора, които живеят от изнудване, пускат обяви, бригада разваля покрива и се почва изнудване. Пращат се здрави мъже с луксозни джипове да рекетират, после карат хората до банки да теглят заеми, и повечето са стари хора. Това е начин на живот, не е нещо еднократно. 

Това разказа репортерът на Нова Вероника Димитрова в специален репортаж - "По следите"

В репортажа репортерът се опитва да говори с мъжете - Георги и Кирил Жекови, които са баща и син, те обаче избягват да говорят пред камерите. Другият мъж, който се представя с такъв вид престъпление е Димитър Димитров.

Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР. Били и криминално проявени. 

Съседите на Жекови обаче потвърждават, че те не работят, ходят да крадат. Къщата им е като палат, а отпред са паркирани само луксозни автомобили. 

Една от потенциалните жертви е Татяна. Пред Нова тя разказа, че Жекови я били заплашили, че ако не дадат 42 хил. лв. за покрива, къщата ще бъде запалена и тя ще изгори вътре в нея, тъй като жената е неподвижна. 

Историята започва, когато синът й се свързва с тях, след като видял обява за ремонт на покриви залепена на кош за отпадъци. 

"Казаха, че могат да започнат веднага, казаха и цена от 18 хил. лв. и, че са добри момчета, които няма да излъжат", разказва той. 

Започнали работа и на следващия ден оставили къщата без керемиди, докато го няма синът на Татяна.  Съседите обаче веднага й казали какво се случва. 

"Първо дадохме 8 хил. лв. за материали, после поискаха още 32 хил. лв.", разказва още синът на жертвата. Те обаче нямали тези пари, но дали всичко налично - 17 хил., но те не били достатъчни според Жекови. Били поискали 42 хил. лв. 

След като не ги получили, веднага изпратили здрави мъже в къщата, за да рекетират. 

Накрая "майсторите" качили мъжа и го закарали в банка във Варна, където да изтегли заем, като му дали всички инструкции какво точно да каже. 

Това не единствената жертва, те са многобройни и все възрастни. А обявите, които те пускат са навсякъде - в интернет, по брошури, вестници и т.н., разказа още репортерът. 

Други от От страната и света

Влошава се финансовото състояние на "Мини Марица-изток"

Финансовото състояние на държавните "Мини Марица-изток" се влошава. Държавата ще плаща заплатите на работниците до лятото на следващата година, когато синдикатите очакват да бъде приет план за

Разследват документни престъпления в Пазарджишкия театър

Документно престъпление в Пазарджишкия театър разследва районната прокуратура в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство срещу длъжностно лице. В периода от 2021 г. до края на 2023 г

В неделя отново избират кмет на монтанското село Габровница

1000 броя бюлетини са доставени за местните избори за кмет в монтанското село Габровница. Това съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. Имащите право на глас са 950

Иво Недялков: Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата

Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата. Това заяви юристът и предприемач Иво Недялков, известен като Фараона. "Всяко голямо богатство, с редки изключения

Икономист: Приходите трябва да наваксат ръста на разходите в бюджета

Приходите в бюджета трябва да наваксат ръста на разходите. С 20% нарастват разходите, а с едва около 14% приходите, тези 6% трябва да бъдат обрани. Това каза икономистът Васил Караиванов

>