Симеон Сакскобургготски: Трябва да мислим за България преди всичко

03.12.2023 20:32
Симеон Сакскобургготски Кадър: Нова тв

Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме в нейното бъдеще. Това заяви бившият министър-председател /2001-2005 г. Симеон Сакскобургготски.

Бившият министър-председател коментира липсата на национален дебат в тези трудни времена, в които България се намира в близост до тежки геополитически конфликти.

„Трябва да сме по-спокойни, да мислим преди всичко за страната, а после за политически цели", каза той.

Според него трябва да има повече диалог и по-малко агресивно отношение. „Повече вяра в бъдещето на България и повече взаимоотношения, които да почиват на християнските ценности", призова Сакскобургготски, цитиран от БГНЕС.

Той присъства на молебен за здраве на българския патриарх Неофит в столичния храм „Света Троица", за чието построяване е дал пари неговият баща Цар Борис III. На българския патриарх Симеон Сакскобургготски пожела „с божия воля да се възстанови час по-скоро, а ние да гледаме интересите на България".

В неделя в цялата страна бяха отслужени молебени за здравето на главата на Българската православна църква, в „Света Троица" той бе отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>