Крем супа от карфиол
Подправя се с мащерка
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Вкусна, питателна, подходяща за зимните месеци и включваща чудесни сезонни зеленчуци, тази супа ще ви стопли душите”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
Половин глава карфиол, няколко корена пащърнак, 2 картофа, зелената част на един стрък праз, мащерка, сол, черен пипер, масло, зехтин, магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме праза на ситно и го запържваме в малко масло. Режем зеленчуците - картофите и пащърнака, по-ситно, а розичките карфиол оставяме по-едри, за да се сварят за едно и също време. Добавяме ги в маслото.
Доливаме с гореща вода и оставяме зеленчуците да се сварят. Сваляме от котлона и подправяме със сол, черен пипер и мащерка.
Добавяме маслото и пасираме до гладкост.
Поднасяме с магданозено олио, което приготвяме, като пасираме пресен магданоз с малко зехтин. Може да използваме и друга свежа подправка по избор.