Задържаха в Дания издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

29.11.2023 12:15
Рангел Бизюрев

В най-кратки срокове нашите власти ще поискат принудителното му довеждане, за да бъде обвинен в убийство

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, научи "24 часа". Той е бил арестуван в Дания. Самоличността му е установена с категоричност чрез пръстови отпечатъци и снимки. Спрямо него има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година.

Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен в убийството на Димитър. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци.

До мястото полицейските служители бяха заведени от Борислав Динков от Цалапица. Установено беше, че в заравянето на трупа е участвал и неговият брат близнак Валентин Динков. Двамата са в ареста, но с по-леко обвинение, че са спомогнали на Бизюрев да избегне неказателно преследване, което гневи хората от Цалапица. Те настояват младежите да бъдат обвинени в съучастие.

Като пряк извършител на умишлено причинената смърт е установен Рангел Бизюрев, който на 24 юли през аерогара София е напуснал страната с полет за Германия.

Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив, като по-късно днес се очаква прокуратурата и МВР да дадат съвместен брифинг в Пловдив.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>