Ланс Кинси от "Полицейска академия" пред "24 часа: Много хора си мислят, че и в живота съм лейтенант Проктър

25.11.2023 10:08 Кирил Евтимов
Ланс Кинси праща поздрави на читателите на "24 часа".
Актьорът получи и английския превод на книгата на българския писател Илиян Кузманов "Дяволът, аз го познавам".
Кинси с Дж. У. Бейли, изиграл капитан Харис в „Полицейската академия"
Актьорът с автора на интервюто
Кинси и лейтенант Проктър

Ланс Кинси (роден на 13 юни 1954 г.) е канадски актьор и сценарист, най-известен с ролята си на лейтенант Проктър във филмовата поредица „Полицейската академия".

Той също играе главната мъжка роля в Club Fed и пише за анимационния сериал на Disney, The Weekenders.

На 11-ти ноември Ланс в компанията на холивудските звезди Кит Харингтън, Карън Гилън, Пол Бетани и Дж. У. Бейли (изиграл капитан Харис в „Полицейската академия") беше един от известните участници на фестивала Showmasters London Winter Comic Com в Лондон. Той се проведе при огромен интерес в лондонската зала Олимпия .

Някои от най-известните звезди от телевизията, киното и комиксите, както и множество забавни дейности, включително фотосесии, панели, сесии за автографи и стотици щандове, пълни с телевизионни и филмови сувенири за разглеждане бяха на разположение на многобройните фенове, желаещи да бъдат част от това грандиозно шоу.

С помощта на Кирил Евтимов, който присъства на събитието като специален гост, Ланс Кинси се съгласи да отговори на няколко въпроса специално за вестник „24 часа".

- Здравейте, Ланс, за мен е чест да разговарям с теб. Какви са твоите първи впечатления от Лондонския Комик Кон?

- О, аз обичам Лондон, отдавна си търся оправдание пак да дойда тук и това беше перфектната възможност. Лондон Комик Кон е фантастичен, много вълнуващ, хората тук са страхотни, гостите също. Даже надминава очакванията ми.

- Бил си доста пъти на подобни форуми, преди дни беше Брюксел Комик Кон, явно става голямо шоу?

- Да, аз отново започнах да участвам на такива събития, не ги бях правил от дълги години и наистина се радвам, когато излизам и се срещам с феновете. Казвам ви, непринудения разговор с хората е нещото, което най-много ме зарежда. Толкова много позитивна енергия рядко може да се получи.
По време на комунизма през 80-те години в България филмовата поредица „Полицейска академия" беше много популярна. Близо 40 години след първата серия той все още има много фенове и хората, както виждам, Ви обичат и искат да се докоснат и общуват с Вас. Каква е тайната на този успех?
Наистина е феноменално, че поредицата продължаваа да се излъчва по определени телевизиии в наши дни.
Дори в България поне три пъти годишно „Полицейска академия" се излъчва.
Наистина? Това означава само едно, че те издържаха теста на времето. Най-общо казано те са страхотна комедия, страхотна ансамблова комедия, с много забавни приключения. Хората, които им се радваха първия път сега имат възможността да ги покажат на децата и внуците си. Това е най-прекрасното нещо на „Полицейска академия" да остави едно наследство за поколенията.
Оприличаваш ли себе си в истинския живот с лейтенант Проктър? Също така, когато хората комуникират с теб, с кого си представят, че говорят - с Проктър или с Ланс Кинси?
Не мисля, че в истинския живот съм Проктър, но много хора, когато са идвали да разговарят с мен, си мислят, че ще се държа като него. Най-вероятно са останали разочаровани, но това беше чудесна възможност да играя роля, която няма общо с мен в истинския живот.
Какво знаеш за България и имаш ли приятели в нашата страна?
Не познавам никого в България, но знам, че се снимат много филми там. От колеги, които са работили по филмови проекти в Бъглария разбрах, че това е една много красива страна. Да се надяваме, че в бъдеще ще имам възможността да снимам в страната ви, би било прекрасно!
Какви са професионалните ти планове за следващата година?
Да, в скоро време ще снимам филм и да стискаме палци едно телевизионно предаване.
Несъмнено лейтенант Проктър е твоя най-разпознаваем герой. Не останаха ли в сянката на този образ другите ти филмови роли и съжаляваш ли затова?
Да ти кажа честно, не мисля, че това е вярно. В САЩ съм направил много филми и съм известен и с други неща, освен с образа на Проктър. Да, Проктър несъмнено е най-известния ми персонаж в световен мащаб. Но съм имал възможността да правя широк спектър от неща, така че се чувствам късметлия.
Запален си по американския футбол. Кой е любимия ти отбор?
Аз израснах в Кливланд, затова подкрепят тамошните отбори Браунс и Кавалиърс.
Благодаря ти много за отделеното време!
И аз ти благодаря.

Други от Възход и падение

Защо Новак Джокович пее "Луда по тебе" (Видео)

Ако се питате как и защо Новак Джокович се запали по "Луда по тебе", отговорът всъщност не се крие в сръбския първоизточник на песента - Лепа Брена. А във филмова продукция със сериозна българска

Ново 2 в D2 - Дичо се връща, но и вокалът Радо остава

Бандата ще записва новите си парчета и с двамата D2 отново правят концерти с Дичо, но остава и сегашният вокал на бандата Радостин Василев. Музикантите се събраха на открита сцена в Борисовата

Ето как диджеят се бори срещу чалгата, написа Борислав Цеков и пусна видео от концерт на Андреа

"А понеже имаше и отделни хора, които изглежда са повярвали на лицемерните лъжи на DJ Нам-кой-си от Павликени, че бил имал "принципи" и се бил "борел" срещу чалгата, та затова не бил пуснал песента

Мелания Тръмп защити предишната си работа като еротичен модел

Бившата първа дама Мелания Тръмп публикува ново видео в социалните медии в сряда, защитавайки предишната си работа като еротичен модел, докато рекламира новата си книга

Маестро, музика! С "Луда за тобом" на Лепа Брена посрещнаха Златан Ибрахимович на "Санремо 2024" (Видео)

Февруари 2024 г. Тече 74-ото издание на престижния фестивал за италианска песен "Санремо". В един момент симфониничният оркестър започва изпълнение в много различни ритми

>