Новият най-секси мъж в света Патрик Демпси напуска хитов сериал, за да спаси брака си

24.11.2023 03:00
Със съпругата си Джилиън през 2011 г. на премиера в Ню Йорк.
Патрик Демпси
Актьорът е луд по бързите коли и дори участва в състезания като “24 часа на Льо Ман”.

Кинозвездата: Егото ми е поласкано, че ми присъдиха това звание на 57 години

Бях шокиран, след това започнах да се смея. Шега е, нали? Винаги съм бил второ колело на каруцата.

Така Патрик Демпси коментира избирането си за най-секси мъж в света за 2023 г. “Титлата” се присъжда всяка година от светското сп. “Пийпъл”, като първият секссимвол е определен през 1985 г. и това е съвсем младият по онова време Мел Гибсън. И тъй като повечето избраници на изданието са били около 30-те, Демпси казва, че егото му е било поласкано, че е застанал начело в списъка на 57 г. Още повече че ейджизмът в Холивуд не щади и мъжете. И този път десетки потребители на социалните мрежи не се поколебаха да определят актьора като твърде стар за ролята, която “Пийпъл” му е отредил. Кинозвездата ще е на корицата на новия брой на списанието на 20 ноември.

Почитателите на доктор Дерек Шепърд от култовия сериал “Анатомията на Грей” обаче са категорични, че той става все по-секси и все по-мъжествен с напредването на възрастта, а посребрените коси го правят неотразим. Благодарение на слънчевата си усмивка, блестящите си очи и чаровната си личност, актьорът винаги е бил разбивач на женски сърца от началото на над 30-годишната си кариера в киното. Голямата слава и истерията на фенките по него обаче едва не стават причина за краха на истинската му любов.

От 24 години Демпси провокира традициите на Холивуд, които често събират в брак знаменитости. Съпругата му Джилиън е фризьорка, двамата имат дъщеря и двама синове близнаци. През 2015 г., когато “Анатомията на Грей” се гледа от милиони зрители по света, семейството обявява, че се разделя. Причината е повече от банална – огромната заетост на Патрик, който не успява да съчетае семейния и професионалния живот и натиска на връхлетялата го световна известност. В този момент обаче звездата се решава на стъпка, която би могла да провали кариерата му – той решава да се оттегли от популярната медицинска драма, която го направи любимец на тв публиката. Удовлетворението от тази жертва е, че бракът с Джулиън е спасен и семейството остава здраво. От този момент нататък големият и малкият екран остават на заден план в приоритетите на актьора, който цени най-много миговете в компанията на съпругата и децата си.

Когато съдбата среща Демпси с майката на наследниците му, той наскоро е излязъл от токсичен развод. Първата му съпруга Рошел Паркър е на 48 години, когато той е на 21. Бракът продължава 7 лета, преди да се разпадне. 27 години по-възрастната му партньорка, която е и негов мениджър, решава да си отмъсти и обвинява младия си бивш съпруг във физически тормоз. Твърди, че е затръшнал вратата и е счупил пръста ѝ, поради което развила артрит. Започнала да посещава психотерапевт и минала на антидепресанти. По-късно оттегля обвиненията си и признава, че всички те са били фалшиви. Актьорът си спомня за този период от живота си като за “фройдистки кошмар”.

Патрик среща Паркър, когато е на 18 години и опитва да пробие в киноиндустрията. По онова време бъдещият холивудски съблазнител е ангажиран в театъра в автобиографичната постановка “Мемоарите от Брайтън Бийч”, където Паркър, актриса и бивш модел, играе леля му. След края на договорите за спектаклите Демпси я ангажира да бъде негов агент. Междувременно двамата стават и любовници.

Още с първия си филм “В настроение” актьорът привлича вниманието на продуцентите с таланта си. Сватбата с повече от два пъти по-възрастната Роки, както я наричат, е само седмици след премиерата – през август 1987 г. Приятели твърдят, че първата съпруга е била изкусен манипулатор, способен да провали кариерата му, а и живота му изобщо. Тя умира от рак през 2014 г. на 74 години.

При срещата с Джилиън Демпси е вече световна звезда. Запознават се, когато той отива да се подстриже в салона ѝ. В първия момент младата стилистка е шокирана да види сред клиентите си кинозвезда. Актьорът става редовен посетител на салона, но двамата започват да излизат заедно чак след три години. На първата им любовна среща я кани в дома си, където сам ѝ сготвя ястие с паста. Три месеца по-късно заживяват заедно, а след 2 г. застават пред олтара. Дъщеря им Татула се ражда през 2002 г., а близнаците Дарби и Съливан – през 2007 г.

След като става баща, Демпси често говори пред медиите как раждането на децата е променило приоритетите му. Твърди, че за него най-важно е станало да изгради стабилна среда, в която те да растат. Кариерата на актьора обаче продължава да се развива, популярността му расте и това започва да подкопава брака му и да го отчуждава от съпругата му. Снимките на сериала “Анатомията на Грей” стартират през 2005 г. и той е в главната роля на един от най-харесваните персонажи – д-р Дерек Шепърд, в продължение на 11 сезона.

След шокиращата вест, че се развеждат, Демпси решава да се бори за брака си, напуска сериала (по сценарий д-р Шепърд умира в катастрофа) и двамата с Джилиън започват брачни консултации. “Искахме да бъдем ролеви модел за нашите деца, да им покажем, че различията се изглаждат”, казва звездата. В крайна сметка усилията се увенчават с успех и комуникацията в семейството е възстановена. Рецептата за това според Демпси е да прекарваш “качествено време с близките си”.

Днес Патрик и Джулиън са неразделни и са един от примерите за здрава връзка в Холивуд. Тя успява да лансира своя линия с продукти за красота и всеки път е до съпруга си на червения килим. На него пък му предстои премиера на новия филм “Ферари”, където зрителите ще го видят в ролята на пилота от Формула 1 Пиеро Таруфи. Самият Демпси е силно увлечен по скоростните отсечки и през 2015 г. с поршето си стана втори в своя клас автомобили на “24 часа на Льо Ман”.

Класацията на съблазнителите съществува вече 29 години

Сп. “Пийпъл” прави класацията си за най-секси жив мъж в света вече 29 години. За първи път в тази роля на корицата на изданието през 1985 г. се появява Мел Гибсън, по чиито сини очи и буен нрав (по онова време снима “Лудият Макс”) припадат милиони жени по света. Брад Пит, Джони Деп и Джордж Клуни са били избирани по два пъти, а със званието са се окичвали още Дейвид Бекъм, Том Круз, Ричард Гиър, Брадли Купър, Матю Макконъхи, Дуейн Джонсън – Скалата, Крис Хемсуърт, Чанинг Тейтъм и др. Миналата година носител на титлата беше Крис Евънс.

Изборът често пъти е много субективен, а понякога и доста изненадващ, казват от списанието. Всъщност исторически класацията е имала значение не толкова за самите персонажи, обявени за най-секси, колкото за продажбите на самото издание. Повечето избраници са американци, около 30-те, хетеросексуални и участвали в близкото минало в някоя холивудска суперпродукция. Патрик Демпси е вторият най-възрастен носител на титлата след Шон Конъри, който я получава на 59 г.

Други от Възход и падение

Плеяда от звезди на партито за новия сезон на bTV

bTV Media Group постави официално началото на своя нов телевизионен сезон на бляскаво събитие, което събра журналисти, медийни експерти и гости от телевизионната индустрия

Яна Маринова, Дичо и Дивна играят и пеят за 10 000 души в нужда

С благотворителни концерти, представления и мачове популярни актьори, певци и инфлуенсъри апелираха за толерантност и разбиране на онези, за които допълнителната и специалната грижа са

Камелия: Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар

Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар. Това обяви Камелия след вчерашния мач и полемиките около песента "Луда по тебе", която сърбинът поиска да слуша

DJ Marten за скандала с любимата песен на Джокович: Това са неща, за които се боря

"Истината е, че бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

>