Лена Бориславова: Лошото на експертите е, че бързо могат да развият лоялност към ГЕРБ

21.11.2023 16:47
Лена Бориславова

Лошото на експертите е, че често хем не си вършат работата професионално, хем бързо могат да развият лоялност към ГЕРБ (справка Хекимян)", написа във фейсбук профила си Лена Бориславова.

"ППДБ няма да допуснат ненаказано насилие над български граждани поради забавени реакции на някакви си експерти - бъдещи бивши министри", пише още Бориславова. 

Само преди минути премиерът Николай Денков заяви, че вътрешният министър Калин Стоянов е тръгнал в правилната посока.

Припомняме, че след кървавите протести срещу БФС в столицата от "Продължаваме промяната" поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. В негова защита обаче излязоха от ГЕРБ и ДПС, които посочиха като виновен министъра на спорта Димитър Илиев.

От своя страна Стоянов заяви, че няма да даде оставката си. По време на сблъсъците край Спортната палата не бил нито на кръчма, нито на дискотека. Гледал филм за телефонните измами.

Стоянов пропуснал и заседанието на правителството, докато бил на кино. Това Денков определи като "доста смущаващо".

"Той беше представляван от заместника си Стоян Темелакиев. В един момент трябваше аз да кажа на заместника му: "Отидете и си свършете работата".

По-късно Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев и заяви, че въпросът за оставката на Стоянов ще обсъди с Мария Габриел, когато тя се върне у нас от чужбина.

"До този момент оставката не ми е поискана от премиера, поискана ми е от Кирил Петков. Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на два дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи", заяви вътрешният министър.

Както "24 часа" още вчера писа, премиерът Николай Денков е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

"Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди", настоя премиерът на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

В понеделник също така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР.

По-рано днес пък, на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че трима полицаи от протеста срещу БФС са отстранени.

Благодаря на премиера, че потвърди, че лидер на политическа партия - Кирил Петков, е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал, добави Стоянов.

Във връзка с исканата оставка на спорния министър Николай Денков заяви:

"Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван".

Други от От страната и света

80-годишна даде над 15 хил. лева на мним полицай

Телефонна измама е била извършена вчера следобед в Балчик. 80-годишна жена е измамена, че на стационарния ѝ телефон се обажда служител на криминална полиция

Дрогиран мъж без книжка и с крадена кола едва не помете хора на тротоар в село Шейново

30-годишнен мъж без шофьорска книжка, седнал зад волана на крадена кола след употреба на наркотични вещества, установени с полеви тест, едва не помете хора на тротоар

Жена е жестоко осакатена след тричасов побой от ревност в Челопеч

Роза знае, че живее втори живот - с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста „Винаги ще си спомням този ден. Тричасов побой. Само това му казвах – умирам. А той отговаряше - умирай, умирай

Загиналите летци Дункин и Димитров са правили 24 пъти упражнението, което ги уби

24 пъти са направили упражнението при което се разбиха и загинаха пилотите Венцислав Дункин и Петко Димитров. Това обясни пред Би Ти Ви министърът на отбраната Атанас Запрянов

Малките фирми няма да внасят ДДС за това, което продават, ако оборотът им е под 166 хил. лева

Бонусът ще важи и при износ  за  ЕС, ако компанията не прескача прага от 100 000 евро  Още облекчения за големите компании, които работят у нас, предлага финансовото министерство

>