Сарафов нареди разследване на БФС и веднага КПКОНПИ викна Боби Михайлов (Обзор)

17.11.2023 23:15
Борислав Михайлов влиза в КПКОНПИ.
Борислав Сарафов

Проверяват се данни за злоупотреба с държавни пари, черно тото и уредени мачове

Прокуратурата започва разследване срещу ръководството на БФС още в деня след ексцесиите в София, а президентът на съюза Борислав Михайлов веднага беше привикан на разпит в държавното обвинение, а по-късно отведен и в КПКОНПИ.

Лично и.д. главен прокурор Борислав Сарафов е разпоредил на Софийската градска прокуратура да се самосезира по публикации в медиите за нарушения и престъпления, извършени от ръководството на БФС, срещу което беше и протестът в четвъртък вечерта.

Става дума за злоупотреба с държавни пари, черно тото, уговорени мачове и други. Ще се разследва дейността на БФС в последните години. Прокурорите ще искат информация и документи от Министерството на спорта и НАП.

Това не е първият път, когато прокуратурата и МВР се занимават с Борислав Михайлов. На 15 октомври 2019 г. ГДБОП влезе в офисите на БФС, запечатаха ги и проведоха мащабен обиск. Преди това Михайлов подаде оставка и се очакваше тя да бъде разгледана от Изпълком. Това се случи след скандален мач с Англия в София. Същия ден тогавашният министър на спорта Красен Кралев беше провел разговор с експремиера Бойко Борисов и обяви, че преустановява всякакви отношения с БФС, ако Михайлов не подаде оставка. Той обаче остана на поста си, а месеци по-късно, когато се очакваше Димитър Бербатов да бъде избран за негов наследник, оттегли оставката си и бе преизбран начело на БФС. 

На 22 юни 2022 г. Михайлов отново беше привикан на разпит в ГДБОП заради подадена жалба. Това съвпадна с публикации в интернет, че президентът на БФС е сниман на вечеря с Дан Тан, сочен за международния бос на черното тото. Тогава имаше съмнения също, че приятелската среща България-Естония от 2011 г. е уредена по тази линия. Срещата бе обявена от ФИФА за манипулирана през 2012 г.

Борислав Михайлов беше привикан на разпит.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>