Димитров форсира "Голямоконарско шосе", до Нова година пускат първия участък

15.11.2023 14:11 Радко Паунов
Кметът на Пловдив Костадин Димитров получи уверение от инж. Паун Иванов (вляво), че до Нова година ще бъде пуснат първия участък от източното платно на Голямоконарско шосе. На инспекцията присъстваха зам.-областният управител Атанас Ташков и шефът на областното пътно управление Петър Попов.

Ще ви информирам за всеки ремонт и за конкретните срокове, увери кметът

По-експедитивно настоя да се работи по разширението на "Голямоконарско шосе" кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той посети обекта заедно с шефа на областното пътно управление Петър Попов, зам.-областния управител Атанас Ташков и представителя на фирмата изпълнител Паун Иванов.

"До Нова година първият участък от източното платно ще е готов", увери инж. Иванов.  Отсечката се простира от кръстовището на бул. "Дунав" до Хладилника. Тя е дълга 1440 метра. За нея има осигурено финансиране.

"Днес започна полагането на първия асфалт. Ще ви информирам за всеки ремонт и за конкретните срокове", увери Костадин Димитров.

Според инж. Иванов трябва да се положат всички пластове, без износващия, за да се пусне движението в източното платно. То ще е двупосочно. 

Изпълнителят пожела "здраве, хубаво време и пари".  Костадин Димитров обеща да търси финансиране за следващия етап от проекта.

Старт на разширението на "Голямоконарско шосе" даде на 7 април т.г. предишният кмет Здравко Димитров. "Отдавна трябваше да се направи но Господ е решил аз да го започна", заяви тогава Зико.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>