Костадин Димитров поверява на Иван Стоянов зам.-кметското място по екологията в Пловдив

14.11.2023 11:15 Радко Паунов
Иван Стоянов

Той е човекът, който може да изчисти града, бил мотивът на кмета

Дългогодишният шеф на "Чистота" и бивш кмет на район "Източен" в Пловдив Иван Стоянов поема един от най-отговорните ресори в общината, научи "24 часа". На него градоначалникът Костадин Димитров поверява екологията, която включва почистването на града и мерките за атмосферния въздух. В предходния мандат към този ресор вървеше и здравеопазването. От община казаха, че на този етап няма такава заповед. Самият Стоянов не вдига телефона си.

Изборът за него не бил случаен, тъй като той има нужното образование и експертиза. Завършил е биология в Пловдивския университет и притежава квалификация в областта на екологията.

"Той е човекът, който може да изчисти града", е бил мотивът на кмета. Когато Стоянов беше шеф на "Чистота", градът изглеждаше по друг начин, а метачките се оплакваха, че не ги оставя на мира.

Очаква се той да върне в общината Василка Чопкова, която беше шеф на дирекция "Екология", а след това оглави Басейнова дирекция и накрая отиде в екипа му в район "Източен". Тя е човекът, който е наясно както с депонирането, така и с преработката на отпадъците.

Според общинари с този екип комуналните фирми, които отговарят за чистотата в Пловдив, ще разберат на какво се казва истинска работа.

Чистотата е един от приоритетите на Костадин Димитров, а в последните години градът не изглежда никак добре в тази сфера.

Това е третият назначен зам.-кмет в общината след Пламен Панов, който пое културата и Ангел Славов, на когото дадоха сигурността и обществения ред.  Очаква се заповед и за Женя Петкова, която да поеме финансите в общината. Тя минаваше за дясната ръка на Костадин Димитров в район "Тракия". За нея казват, че е организиран и подреден човек и работи много.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>