След поражението в район "Западен" Ангел Славов става зам.-кмет на Пловдив

13.11.2023 14:58 Ваня Драганова
При откриването на предизборната кампания на ГЕРБ Ангел Славов се ръкува с кандидата за градоначалник Костадин Димитров. След като загуби изборите за район "Западен", сега го издигат на още по-висок пост.

Още едно възлово назначение готвят за дясната ръка на Костадин Димитров в район "Тракия"

Загубилият битката за кмет на район "Западен" Ангел Славов става заместник на Костадин Димитров в голямата община с ресор "Обществен ред и сигурност". Той вече е в кабинета в малката сграда на ул. "Лавеле".

Славов заменя на поста Йордан Ставрев, който изкара два мандата и половина на позицията. Той беше назначен от Иван Тотев, но остана и при Здравко Димитров. Прочу се като фен на имитациите на известната марка "Филип Плейн", които си набавяше от пазарите в Турция.

"В живота има начало и край. Докато бях заместник-кмет, живеех с мисълта, че работя за доброто за Пловдив", коментира Ставрев.

"Още не съм назначен", заяви Ангел Славов, макар вече да се запознава с работата. Той изкара един мандат като общински съветник от ГЕРБ, а преди това беше начело на Общинския инспекторат.

Кадровият ход със Славов накара мнозина да си припомнят как през 2015 г. единственият загубил битката за районен кмет от ГЕРБ в район "Южен" Кирил Велчев беше възнаграден с поста на изпълнителен директор на общинската фондация "Пловдив 2019", през която минаха десетки милиони левове покрай титлата Европейска столица на културата.

По информация на "24 часа" в общината се готви още едно възлово назначение - на Женя Петкова. Тя беше дясната ръка на Костадин Димитров в район "Тракия", където 12 години беше секретар на администрацията. Според нейни колеги тя е изключително организирана и дейна и преместването й в голямата община е въпрос на време. На този етап я оглеждат за заместник-кмет финанси, макар че тя е с юридическо образование от Софийския университет.

"На този етап нямаме нови назначения", лаконичен бе пред "24 часа" Костадин Димитров. В петък той подписа заповедта на Пламен Панов, който остава и в този мандат заместник-кмет по култура, археология и туризъм.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>