Трагичната мода в Холивуд - смесване на алкохол и хапчета

11.11.2023 23:00 ПЕПА ПЕТРОВА ЛОС АНДЖЕЛИС
Матю Пери КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Уитни Хюстън КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Майкъл Джексън КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Ейми Уайнхаус КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Принс КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Анна-Никол Смит КАДЪР: Инстаграм/Официален профил
Филип Сиймор Хофман КАДЪР: Екс/@TheCinesthetic
Хийт Леджър КАДЪР: Екс/@TheCinesthetic
Мерилин Монро КАДЪР: Екс/@MarilynMonroe
Елвис Пресли КАДЪР: Инстаграм/@elvis

Подобно на Матю Пери внезапно и без предупреждение си отиват Уитни Хюстън, Майкъл Джексън, Хийт Леджър, Елвис Пресли, Мерилин Монро

Трагичната, внезапна и ненавременна смърт на звездата от “Приятели” Матю Пери потопи феновете му от цял свят в скръб. Актьорът беше намерен мъртъв в джакузито си на 28 октомври следобед в баровския квартал на Ел Ей - “Пасифик Палисейдс”.

Но каква е тази “мода” любимци от Холивуд да умират трагично след смесване на алкохол и хапчета?! Трагично е, че светът загуби много актьори, рок звезди и други известни личности поради свръхдози. Таланти като легендарния Елвис Пресли, емблематичната Мерилин Монро, Кърт Кобейн, Ейми Уайнхаус, Принс, Уитни Хюстън, Хийт Леджър, Филип Сеймур Хофман, Британи Мърфи, Джанис Джоплин и Робин Уилямс и още много други напуснаха този свят внезапно и без предупреждение.

Покрай шокиращата смърт на Матю Пери мнозина си спомниха, че по абсолютно идентичен начин почина една от най-талантливите певици - Уитни Хюстън. Тя се удави във вана в хотел в Бевърли Хилс през 2011 г. През годините изпълнителката беше изпаднала в наркотична зависимост, което се отрази пагубно и на кариерата ѝ. Аутопсията показа, че кокаинът и сърдечното заболяване са довели до сърдечен арест.

Само 4 години по-късно единствената ѝ дъщеря от брака ѝ с Боби Браун - Боби-Кристина, беше намерена удавена с главата надолу във ваната в дома си. Момичето беше 6 месеца в кома, но така и не успя да се върне към живота и завинаги остана на 22. И при нея аутопсията открива силни лекарства в организма ѝ, но не беше доказано дали смъртта ѝ е случайна, или умишлена.

Животът на един от най-уникалните в шоубизнеса - Майкъл Джексън, беше прекъснат от свръхдоза пропофол през 2009 г. Този мощен анестетик може да бъде смъртоносен, когато се използва неправилно, тъй като може да спре дишането. Трагичният край на Джексън остави не само празнота в музикалната индустрия, но и много въпроси. Лекарят му беше подведен под отговорност.

Друга звезда, която беше взета твърде рано, беше Ейми Уайнхаус. Певицата на Rehab се бори през цялата си кариера с алкохол и наркотици. Битките на британската певица с тежкото пиене и употребата на наркотици се приписват най-вече на огромното медийно внимание. В няколко интервюта певицата призна, че има проблеми с депресията и многократно е била снимана или записвана пияна или надрусана, с епизоди на хаотично поведение. Въпреки че е ходила няколко пъти на рехабилитация, Ейми Уайнхаус по-късно почина от алкохолно отравяне на 27-годишна възраст.

Музикалното царство претърпя огромна загуба с внезапното напускане на Принс, мултиталантливия музикант и изпълнител, през 2016 г. Новатор във всеки смисъл, Принс изглеждаше почти извънземно в способността си да кръстосва жанрове и да заслепява публиката. Въпреки това съвсем земният проблем на пристрастяването към опиоидите е довел до случайното му предозиране с болкоуспокояващото фентанил. Борбата на Принс с хроничната болка и последвалата употреба на опиати описва мрачна реалност.

Анна-Никол Смит - красавицата от “Плейбой”, която беше сред най-скандалните и сексапилни модели в Холивуд, издъхна едва на 40 години. Въпреки популярността си и успеха, който постигна, през 2007 година Анна-Никол Смит беше открита мъртва в хотелска стая, предозирала със смъртоносна доза лекарства. И до днес има подозрение, че тя се е самоубила заради сина си. Той издъхна от свръхдоза година по-рано по време на посещение на майка си, след като бе родила дъщеричката си Даниелин Бъркхед.

Изключително талантливият актьор, носител на “Оскар” - Филип Сиймор Хофман шокира Холивуд със смъртта си. 46-годишният Хофман беше намерен мъртъв в банята на апартамента си в Манхатън, Ню Йорк, а причината - свръхдоза наркотици. Актьорът се оказа заложник на убийствен навик. Хофман тръгва по лошия път на приемане на забранени вещества още на 22. Трагедията му е поредното доказателство на тезата: “Няма бивши наркомани!”.

Хийт Леджър - американският актьор от австралийски произход, беше открит мъртъв в банята на апартамента си в Ню Йорк на 22 януари 2008 г. Неочакваната му смърт разтърси световната филмова общност. 

Причината е случайно предозиране с оксикодон и хидрокодон, два вида болкоуспокояващи с рецепта. Най-известният Жокер на всички времена (съжалявам, Джак Никълсън) остави дъщеричката си Матилда сираче на 2 годинки, а съпругата си - актрисата Мишел Уилямс - вдовица само на 27 години.

Списъкът на звезди, тръгнали към светлината неочаквано, включва великия Елвис Пресли и емблематичната Мерилин Монро.

Смъртта на подобни знаменитости показва, че никой не е имунизиран срещу пристрастяването, независимо от славата или богатството.

В една гореща августовска вечер безжизненото тяло на актрисата е намерено в къщата ѝ в Лос Анджелис. В ръката на изкусителната блондинка бил телефонът, а до нея е имало празно шишенце нембутал (вид барбитурат). Официалната версия гласи “вероятно самоубийство”. Теориите за смъртта на Мерилин Монро обаче продължават и до днес. Франк Синатра беше категоричен навремето, че нейният твърде колоритен любовен живот- например с президента Джон Кенеди, е довел до ранната ѝ смърт.

Един от най-известните певци в света - Елвис Пресли, се прослави през 40-те и 50-те години на миналия век, но беше от първите големи звезди, намерили смъртта по нелеп начин. Човекът, който караше жените да припадат, когато си завърти бедрата, завърши безславно живота си в тоалетната. В края на кариерата си той се пристрастява към наркотиците, което води до преждевременната му смърт. Елвис отишъл до тоалетната в имението си в Грейсланд на 16 август 1977 г. Кралят изведнъж се почувствал зле, паднал от тоалетната чиния до локва от собственото си повръщано. По-късно беше разкрито, че екстремен коктейл от наркотици е причинил смъртта му.

Въпреки че знаменитостите изглеждат така, сякаш имат всичко - слава, пари, богатство и приятели, постоянният контрол и общественото внимание често ги довеждат до срив. Работата под високо напрежение или липсата на личен живот често ги кара да се освобождават от стреса с наркотици и алкохол. Тялото помни измамното усещане за бягство и го изисква отново, подчинявайки ума.

Очевидно славата не е лесно нещо и не всеки може да я носи. Всички талантливи хора, които си тръгнаха преждевременно, оставиха голямо наследство. И вероятно щяха да имат дълги кариери, ако свръхдозите им с наркотици не съкратиха живота им.

Други от Възход и падение

Нова мания! Испанците търсят любовта с ананаси в хранителен магазин

Търговци се оплакват от "лапите на кампанията", защото предизвиква хаос Може ли с един ананас да намерите любовта на живота си? Да, ако сте в Испания

Науката е слънчоглед, каза Любен Дилов-син и изпрати внучка си на училище

Снимки от първия учебен ден публикуваха още Радина Кърджилова и Орлин Павлов  "Напред, науката е ...слънчоглед! Човекът, мила внучке, се различава от чайника по това

Топмоделът Бианка Балти: Имам рак на яйчниците, порaзил е и други органи

Италианският топмодел Бианка Балти обяви сензационно, че е била оперирана спешно от рак на яйчниците в трети стадий. Бианка съобщи това в публикация от няколко снимки в инстаграм

След молбата за развод Дженифър Лопес и Бен Афлек се целуват на обяд в Бевърли Хилс

Дженифър Лопес и Бен Афлек са видени да се „целуват" и „държат за ръце" по време на семеен брънч в събота, 14 септември. Наистина неочаквана новина, като се има предвид

На 16 септември рожден ден имат

Илхан Кючюк, евродепутат, зам.-председател на ДПС, съпредседател на Алианса на либералите и демократите в Европа Николай Гигов, бизнесмен Мариана Николова

>