Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник - Пламен Панов

10.11.2023 10:49 24 часа Пловдив онлайн
Пламен Панов

Ще отговаря за култура, археология и туризъм и в предстоящия мандат

Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник. Това е Пламен Панов, който в предходния мандат беше зам.-кмет по култура, археология и туризъм. Той ще продължи да работи в тези ресори. 

Като един от успехите му в последните 4 години в общината отчитат спечелването на титлата "Най-добра европейска дестинация" за 2022 г. в 13-ото издание на престижната класация European Best Destinations, в която Пловдив зае първо място и в категориите „Най-добра културна дестинация в Европа", „Най-романтични дестинации в Европа", „Най-добри винени дестинации в Европа", малко по-късно през същата година бе шеобявен и за „Най-добрата дестинация в България". Сред важните приоритети в изтеклия мандат беше работата по проектирането на обекта „Античен форум на Филипопол - Изток и Юг" -  археологическата зона, разположена между  Централна поща, хотел Тримонциум и бул. Цар Борис III, подготовката и финализирането на проекта за ремонт на емблематичната сграда на кино „Космос".

От пресцентъра на община Пловдив изтъкват още спечеленото безвъзмездно финансиране в размер на 781 550 лева по проекта „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места", в който са включени 7 културни институции, проекта „Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив" в партньорство с Регионалната занаятийска камара, реставрацията на емблематични къщи в Стария град като "Павлити" и "Верен Стамболян" и археологическите проучвания на Голямата могила в район "Южен".

"Изключително важна част в работата бяха и надграждането и обогатяването на културния живот на Пловдив до непознати за български град мащаби след  избирането на града за Европейска столица на културата през 2019 г. и реализацията на считания за най-богат и разнообразен в страната  културен календар на града", подчертават от община Пловдив.

Пламен Панов е бил началник на отдел „Европейски програми и проекти" в Министерство на културата, а преди това е работил като главен експерт в същия отдел.

От 2016 до 2018 г. работи като главен експерт  по бизнес развитие и международно сътрудничество в община Пловдив, където отговаря за подготовката, разработването и представянето на общинските проекти за финансиране по национални и оперативни програми.

Работата си в община Пловдив стартира като младши експерт и анализатор в предприятието „Европейски политики и сътрудничество" до преструктурирането му в отдел. 

Пламен Панов притежава образователна степен магистър по европеистика, която защитава в престижния King's College London. Бакалавър е по международни отношения от Уелс Американски колеж в Солун.

Говори английски и гръцки език.

Други от От Пловдив

Оправдаха съветничката Добромира Костова, не е обидила шефа на "Спаси Пловдив"

Въпреки това му плаща 500 лв. обезщетение Пловдивският районен съд призна общинската съветничка от "Продължаваме промяната-Демократична България" Добромира Костова за невинна и я оправда по делото

Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Пловдив, откаран е в болница

Пострадалият е на около 35 г., изчакват се резултатите му Млад мъж пострада, след като е бил блъснат на кръстовището до Стаматологичния факултет булевард "Христо Ботев" в Пловдив, съобщиха очевидци

Зам.-кметът Владимир Темелков откри учебната година в три училища

С тържествени церемонии и молебен за здраве беше отбелязан първият учебен ден за 2024/2025 година в Пловдив. Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики

Пловдивчанин наби майката на детето си и семеен приятел, открил техен чат в телефона й

Скандалът се пренесъл в Хисаря, придружен със заплаха за убийство Районната прокуратура привлече като обвиняем 28-годшен мъж за причинена лека телесна повреда на приятелката си, на 26 г

Година затвор за младежа, убил зам.-директорка на училище на пешеходна пътека в Пловдив

Не може наказанието за убийство да е като ако дете счупи чаша - размахан пръст и "ако пак направиш нещо, ще бъдеш наказан", каза пред съда синът на загиналата

>