Новият кмет на Банско Баненски прие ключа на общината от предшественика си Кадев

09.11.2023 17:26 Тони Маскръчка
Кметът на Банско Стойчо Баненски /вдясно/ прие от предшественика си Иван Кадев ключа от общината.
Кметът на Банско Стойчо Баненски получи подарък Библия от Неврокопския митрополит Серафим.
Кметът на Банско Стойчо Баненски положи клетва.

Новоизбраният кмет на община Банско Стойчо Баненски, натрупал управленски опит като заместник-кмет в продължение на 3 мандата, положи клетва днес и прие ключа на общината от предшественика си Иван Кадев.

Баненски бе избран категорично на първи тур с 4664 гласа, което е най-висок резултат в местните избори в община Банско след 1990 година. Клетва положиха също избраните чрез пряк вот кметове на гр. Добринище – Иван Сакарев, с. Кремен – Димитър Цуков, с. Места – Георги Тосков и с. Филипово – Феим Молла.

Съветниците и кметовете положиха клетва на тържествена сесия, свикана от Областния управител Мария Димова, в присъствието на Неврокопския митрополит Серафим, бивши кметове на Банско, представители на политически и браншови организации, институции и много граждани.

Неврокопският митрополит Серафим подари на Стойчо Баненски Библия с пожелания да управлява, воден от най-ценните християнски и човешки добродетели – вярата, надеждата и любовта.

Досегашният кмет Иван Кадев предаде на наследника си символичния ключ на община Банско с пожелание да управлява с изправен гръбнак - с мъдрост и справедливост, да не се заслепява от властта и да не се поддава на чужди внушения.

"Днес аз сключвам с гражданите на община Банско обществен договор за искрено доверие, реална прозрачност и ежедневна работа. В живота има моменти, които винаги изненадват човека, колкото и да се е подготвял за тях. Колкото и да е логичен резултатът след години административен и политически опит, след обединението около кандидатурата ми на толкова партии, организации и личности, след една позитивна и правилна кампания – въпреки това, да осъмнеш натоварен със съдбата на една община, е отговорност, с която трябва да се свикне", бяха първите думи на Баненски след като положи клетва.

Първото заседание на ОбС бе ръководено от доайена сред съветниците - Димитър Русков. Първото важно решение, което бе прието единодушно, бе изборът на председател на местния парламент. Пръв сред равните в съвета през новия мандат ще бъде Димитър Русков.
След тържествената сесия, в общинската администрация беше извършен водосвет за здраве, успехи в работата и просперитет на община Банско.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>