Пак проверяват колко е бил афектиран обвинен за убийство в "Столипиново"

09.11.2023 16:30 Никола Михайлов
Румен Александров на излизане от съдебната зала.

Експерти отново ще проверяват в какво състояние е бил пловдивчанинът Румен Александров в момента, в който наръгал смъртоносно ухажор на жена му в кв. "Столипиново". След като днес вещите лица, изготвили последната експертиза на известния в махалата като Каспъра, представиха пред Окръжния съд различно заключение от това на екипа, занимавал се със случая в хода на досъдебното производство, се наложи въпросът да бъде разгледан отново. 

В залата прокурорът поиска от съдия Екатерина Роглекова да назначи изцяло нива експертиза, която този път да бъде изготвена от 5, а не от 3 вещи лица, тъй като този екип не се обосновал достатъчно. Защитата на Александров пък контрира искането.

"Очевидно е, че приетата днес експертиза не се хареса на прокурора. Според мен няма основание за повторна, моля да назначите допълнителна", заяви адвокат Красимир Елдъров. 

След съвещание съдебният състав уважи частично искането на държавното обвинение. Назначената експертиза е допълнителна, но екипът ще бъде разширен. Вещите лица ще трябва да отговорят и на въпроса "Бил ли е Румен Александров в състояние на патологичен афект". Процесът срещу Каспъра ще продължи на 18 януари. 

Според прокуратурата, Александров умишлено е убил Митко Иванов на 21 декември 2019 г. Драмата се разиграла на пазара в "Столипиново". Иванов, който ухажвал приятелката на Каспъра Галя Миланова започнал скандала, прераснал в бой. Извадил нож и порязал няколко пъти Румен Александров, който успял да изтича до колата си и да вземе друго острие. Подгонил опонента си, той се спънал и паднал на земята. Тогава Александров го пробол смъртоносно във врата.

Други от От Пловдив

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

>