Ученик с награда от полицията, намерил и предал чанта с 5625 лв.

07.11.2023 16:41 Тони Маскръчка
14-годишният Васко Китов от Дупница получи награда от директора на ОДМВР-Кюстендил Светослав Григоров за намерена чанта с над 5600 лв.

Осмокласникът от Дупница Васил Китов получи награда от директора на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров на тържество в навечерието на празника на полицията.

"Специални гости на тържеството ни са и новите ни приятели - 14-годишният Васко Китов от Дупница и неговата майка. Горди сме с тяхна достойна проява –наскоро Васко намира в количка за пазаруване в търговски обект в Дупница чанта с много пари, споделя с майка си и двамата след десет минути вече са в РУ Дупница . Там разбират, че сумата е 5625 лв. След около час собственикът вече е бил на място и зарадван...

Колеги, уважаеми гости, ще започна поздравленията с нашия подарък за Васко. Благодаря, Васко, благодаря на семейството ти, респект към честността. Бъди здрав, здраве и за семейството ти и бъдете сигурни, че добрите дела провокират добро! С удоволствие ти връчвам този Приз за честност и доброта и Грамота. Поздравления и искрено уважение към семейството ти!", каза директорът Григоров.

Той благодари и на колегите си за усилията, с които работят, за да противодействат на престъпността, да пазят реда, спокойствието и собствеността на гражданите.

"Благодаря ви за адекватните действия, професионална ангажираност и търпението по време на предизборната кампания и наскоро проведените избори за местна власт, за това че не подценихте нито един сигнал и възникнало напрежение и не допуснахте да бъдат нарушени човешки и граждански права", допълни директорът.

От началото на тази година се констатира леко завишение на криминалната активност в сравнение със същия период на миналата година, но разкриваемостта бележи ръст с над 9 пункта, сравнено със същия период на предходната година и е 48.05 %, отчете Григоров.

Коефициентът на разкриваемост за регистрираните по икономическа линия престъпления е 41.03 %, като увеличението е с 20.73 пункта в сравнение с предходната година.

За постигнатите резултати награди 20 служители с "Писмена похвала" за проявени съобразителност, инициативност и висок професионализъм, както и постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, за качественото и срочно изпълнение на всяка поставена конкретна професионална задача.

 

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>