Прокурор от Плевен оправдан по обвинение, че карал дознателка да наруши задълженията си

03.11.2023 16:47 Тони Маскръчка
Темида

Прокурор от Плевен бе оправдан по обвинение, че е склонявал дознателка от Второ Районно управление да наруши свое служебно задължение по водено досъдебно производство. Оправдателната присъда е на Софийския градски съд, като не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски Апелативен съд.

Красимир Ячев, прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен бе обвинен в началото на 2021 г., че устно разпоредил на разследваща полицайка да вземе делото и със стара дата да изготви протокол за оглед на веществени доказателства като използва знанията на съдебен медик. Документът е трябвало да бъде с произволна дата на съставяне, но предхождаща 15 януари 2021 г., с което не се нарушавали нечии права, не се съставял документ с невярно съдържание.

Разследващата полицайка подала сигнал срещу устното разпореждане на прокурора, а той пък на свой ред също я докладвал на шефа на ОД на МВР в Плевен като твърдял, че между двамата възникнал конфликт.

Срещу Ячев е било повдигнато обвинение, но на първа инстанция съдът го оправда.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>