Осъдиха санданчанин за закана: Ще те направя на парчета

28.10.2023 10:20 Тони Маскръчка
Темида

Мъж от Сандански бе осъден за закана с убийство към съседи на тъста си. И. В. получи наказание "пробация" от Районния съд в Сандански, потвърдено от Окръжния в Благоевград. Той ще трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, като трябва да се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично. Трябва да плати и 1000 лв. на съседа си Д. Г. за претърпени неимуществени вреди и още 1000 лв. разноски по делото.

На 17 и 20 февруари 2021 г. пред входа на жилищна кооперация се е заканвал на Д. Г. с думите "ще те очистя", "ще те убия", "ще те направя на парчета", "ще изпратя 200 човека от София и още тая вечер ще те унищожа" и др., като едновременно с ръка показал красноречив типичен жест, че ще му "отреже главата", ритнал входната врата на жилището на пострадалия.

Скандалът бил от години, защото едното семейство се отоплява на твърдо гориво, в резултат на което пушек от комина влизал в дома на другото. В резултат на този спор отношенията между двете семейства били силно влошени като и едното и другото семейство подавали жалби до различни институции, в даден момент комините на кооперацията били запушени, като отпушването им станало едва след намесата на органите на пожарната.

Когато И. В., който живеел в София, пристигнал в Сандански на гости при родителите на жена си, срещнал пред входа комшията Д. Г. започнал да му се заканва. Той пък се оплакал в полицията и така е образувано дело за закана с убийство.

Други от От страната и света

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

Бусове без номера в Смолян и Кърджали задигат дърва - били за гласове на изборите (Обзор)

Незаконен дърводобив с дерегистрирани бусове в две области - това са резултатите на две от 189-те акции срещу купувачи на гласове в страната. За схемата съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Влошава се финансовото състояние на "Мини Марица-изток"

Финансовото състояние на държавните "Мини Марица-изток" се влошава. Държавата ще плаща заплатите на работниците до лятото на следващата година, когато синдикатите очакват да бъде приет план за

>