Домашни френски макарони с крем розе

27.10.2023 13:35 Анатолий Попов
Красив розов цвят на малина. Ароматът е комбинация от червени горски плодове и тиолови аромати. Вкусът е сочен, с добра структура и дължина на обема. Много добра хармония, елегантен и свеж плодов финал. Виното е вкусно самостоятелно, както и с най-разнообразни храни - вегетариански блюда, руска салата, азиатска кухня, паста, пица, риба, раци, пилешко, свинско, агнешко, пернат дивеч, избрани меки и средно твърди сирена. Сервира се охладено

Френският макарон се приготвя от белтъци, пудра захар и смлян на прах обелен бадем. Сладкото изкушение се пече в специална тава. Готовите черупчици се слепват, като между тях
се нанася крем или сладко. Вкусовете и цветовете могат да бъдат най-различни.

Какво ви е необходимо: 3 белтъка, които са престояли поне 2 дни в хладилник; 125 г фино смлени белени бадеми (бадемово брашно); 25 г пудра захар; 200 г кристална захар
За крема: 5 с. л. сметана; 2 с.л. розе; 175 г бял шоколад

Kabile ROSE Syrah

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В кухненски робот смелете бадемовото брашно и кристалната захар. Пресейте след това през ситно сито, за да се отделят едрите частици.

Стъпка 2
Разбийте белтъците с миксер до удвояване на обема им. Прибавете пудрата захар и разбивайте до получаване на въздушна целувчена смес.

Стъпка 3
Към белтъците постепенно прибавяйте от сместа с бадемовото брашно и захарта, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес. Ако решите да приготвяте цветни макарони, добавете боята още в началото на смесването. За оцветяването можете да използвате суха или гел боя.

Стъпка 4
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате форма за макарони, застелете тава с хартия за печене и очертайте с молив кръгове с диаметър около 4 см. Обърнете хартията, за да не остане молива по сладките.

Стъпка 5
Шприцовайте сместа и оставете на стайна температура за около 30 мин.

Стъпка 6
Загрейте фурната на 150°С и печете макароните максимум 15 мин.

Стъпка 7
Затоплете сметаната и розето до степен на кипене. Махнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте добре и оставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Стъпка 8
Извадете макароните от фурната и ги оставете да се охладят напълно. След това ги слепете два по два с пълнеж от бял шоколад и розе.




 

 

 

 

Други от От страната и света

Пожар гори край НДК

Пожар гори край Националния дворец на културата в София. Запалил се е "Макдоналдс" до Моста на влюбените. На място има пожарна, не се съобщава за пострадали или сериозни щети, съобщава фокус

В Павликени вече не купуват булки на 14-15 г. – навън научиха, че трябва да имат граждански брак

Плащат си местните данъци, изискват пътища и добри условия за живот Във Върбовка казват за махалата на емигрантите, че е Кварталът на богатите Почти всяка година има по 2-3 деца

Украински ресторанти в редица градове на Япония осигуряват работа на бежанци от войната

Ресторанти, управлявани от украински бежанци, се появяват в различни градове на Япония, предаде Киодо. Две и половина години след началото на войната в Украйна украинските бежанци търсят стабилни

Софиянец се удави в язовир "Дяково", прилошало му докато плува

57-годишен мъж от София се удави в язовир "Дяково" около 14 часа днес, след като му прилошало, докато плува, и за броени секунди изчезнал от повърхността на водоема

„Демокрация за права и свободи” не била уведомена официално да доказва, че ДПС не е част от коалицията

Не бяхме уведомени официално, че трябва да докажем, че ДПС не е част от коалицията „Демокрация за права и свободи". Няма такова писмо, има имейл, но очакваме от ЦИК да започнат да слагат входящ

>