Домашни френски макарони с крем розе

27.10.2023 13:35 Анатолий Попов
Красив розов цвят на малина. Ароматът е комбинация от червени горски плодове и тиолови аромати. Вкусът е сочен, с добра структура и дължина на обема. Много добра хармония, елегантен и свеж плодов финал. Виното е вкусно самостоятелно, както и с най-разнообразни храни - вегетариански блюда, руска салата, азиатска кухня, паста, пица, риба, раци, пилешко, свинско, агнешко, пернат дивеч, избрани меки и средно твърди сирена. Сервира се охладено

Френският макарон се приготвя от белтъци, пудра захар и смлян на прах обелен бадем. Сладкото изкушение се пече в специална тава. Готовите черупчици се слепват, като между тях
се нанася крем или сладко. Вкусовете и цветовете могат да бъдат най-различни.

Какво ви е необходимо: 3 белтъка, които са престояли поне 2 дни в хладилник; 125 г фино смлени белени бадеми (бадемово брашно); 25 г пудра захар; 200 г кристална захар
За крема: 5 с. л. сметана; 2 с.л. розе; 175 г бял шоколад

Kabile ROSE Syrah

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В кухненски робот смелете бадемовото брашно и кристалната захар. Пресейте след това през ситно сито, за да се отделят едрите частици.

Стъпка 2
Разбийте белтъците с миксер до удвояване на обема им. Прибавете пудрата захар и разбивайте до получаване на въздушна целувчена смес.

Стъпка 3
Към белтъците постепенно прибавяйте от сместа с бадемовото брашно и захарта, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес. Ако решите да приготвяте цветни макарони, добавете боята още в началото на смесването. За оцветяването можете да използвате суха или гел боя.

Стъпка 4
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате форма за макарони, застелете тава с хартия за печене и очертайте с молив кръгове с диаметър около 4 см. Обърнете хартията, за да не остане молива по сладките.

Стъпка 5
Шприцовайте сместа и оставете на стайна температура за около 30 мин.

Стъпка 6
Загрейте фурната на 150°С и печете макароните максимум 15 мин.

Стъпка 7
Затоплете сметаната и розето до степен на кипене. Махнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте добре и оставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Стъпка 8
Извадете макароните от фурната и ги оставете да се охладят напълно. След това ги слепете два по два с пълнеж от бял шоколад и розе.




 

 

 

 

Други от От страната и света

Росен Плевнелиев: Хората да не си продават гласа, а политиците да подпишат пакт за почтеност

В България това се превърна в спорт, присъщ на всички политически партии. Лидерите взаимно се обвиняват за това безобразие. Хората трябва да спрат да продават гласа си

Надежда Йорданова: Ние в управленско мнозинство с „Възраждане“ няма да влизаме

Ние в управленско мнозинство с „Възраждане" няма да влизаме. Това каза в предаването „Лице в лице" по Би Ти Ви Надежда Йорданова, депутат от „Демократична България"

Изплащат 125 млн. лв. по последния транш от "украинската помощ" за земеделците

Правителството одобри допълнителни 125 млн. лева по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) за 2024 г. за финансова подкрепа на земеделските стопани предвид негативното икономическо въздействие на

Слави Трифонов: Изборът, Кирилов да стане временно председател на парламента, е спасителен пояс

„Изборът, най-възрастния депутат да стане временно председател на 51-вия Парламент, е спасителен пояс. Е, паднал се е от „Има такъв народ"... паднал се

В София нов хотелски оазис с 5 звезди - топдизайн, символи на килимарството ни и мотиви от Греди Асса

Crowne Plaza Sofia - веригата, за която Балканите са стратегически център за развитие, стъпи в българската столица след 400 локации по света Crowne Plaza Sofia е последното попълнение към  над 400-те

>