"Локо" (Пд) удари две греди при ремито 1:1 с ЦСКА 1948, изгониха двама играчи (Снимки)

26.10.2023 19:34 24 часа Пловдив онлайн
Джовани от "Локо" и Ерденис Гурица от ЦСКА 1948 в борба за топката. Снимки: Lap.bg
По трима "черно-бели" играчи атакуваха противниковия състезател с топката.
Джовани поздравява треньорите и съотборниците си от "Локо" след като се разписа за 1:1.

Отмениха дузпа в полза на домакините в края на мача

 "Локомотив" (Пд) завърши 1:1 с ЦСКА 1948 като гост в мач от 15-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадиона в Бистрица. "Черно-белите" удариха две греди, в края на двубоя бяха изгонени двама играчи.  Гостите започнаха дръзко и в 3-ата минута Джовани стреля, но Даниел Наумов спаси. Четири минути по-късно вратарят на "черно-белите" Динко Хоркаш сгреши, Педриньо овладя топката и подаде на Аерон Зинга, който обаче стреля неточно. В 10-ата минута Елитон от домакините стреля с глава, но Хоркаш спаси. Футболистите на ЦСКА 1948 поведоха в 15-ата минута с гол на Георги Русев, които се възползва от грешка и се разписа за 1:0.

В 30-ата минута столичани поискаха дузпа за игра с ръка на Мартин Паскалев в наказателното поле. Съдията Ивайло Стоянов реши, че няма основания да я отсъди, след като видя ситуацията със системата ВАР.
"Смърфовете" успяха да изравнят в 43-ата минута. Джовани се разписа от дузпа. Бразилецът си я спечели за нарушение на Ерденис Гурица срещу него. Секунди преди почивката Алфа Конте от гостите изскочи на удобна позиция, но стреля неточна вместо да подаде към на съотборника си Георги Минчев.
"Локомотивци започнаха силно второто полувреме и в 50-ата минута след удар на Алфа Конте и рикошет топката се отби в напречната греда на вратата на домакините. Осем минути по-късно Христо Иванов стреля от въздуха, но Даниел Наумов спаси.
"Червените" реагираха и в 70-ата минута Педриньо излезе на удобна позиция, стреля, но Динко Хоркаш запази вратата си суха. В 81-ата минута нападателят на "черно-белите" Георги Минчев уцели гредата. Три минути по-късно Георги Русев от домакините стреля, но вратарят на гостите спаси. В самия края на срещата футболистите от двата тима се спречкаха  в средата на терена и двама бяха изгонени от игра. Ангел Лясков от гостите напусна терена заради втори жълт картон. Елитон от домакините пък бе декориран в червено за удар без топка на Димитър Илиев. В третата минута на продължението на редовното време ЦСКА 1948 получи правота да изпълни дузпа. Реферът Ивайло Стоянов я отсъди за нарушение на Динко Хоркаш срещу Симеон Петров при борба за топката. Арбитърът обаче се консултира със системата ВАР и отмени 11-метровия наказателен удар.

Други от Футбол

Големият голмайстор Тото Скилачи загуби битката с рака

Един от на-големите голмайстори на Италия Салваторе "Тото" Скилачи почина на 59-годишна възраст, губейки битката с рака на дебелото черво в клиника в Палермо

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

>