Демонтират турникетната система на Колежа след неплащане от "Ботев" (Пд)

19.10.2023 16:26 24 часа Пловдив онлайн
Работници премахват турникетите от стадион "Христо Ботев".

"Жълто-черният" клуб бил със запорирани сметки

Нова драма е на път да се разиграе около довършването на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. За това алармира неговият строител Илиан Филипов в обръщение към феновете.

Ето какво казва той:

Уважаеми привърженици на "Ботев",

Днес започнахме демонтаж на поставената от мои служители на стадион "Христо Ботев" турникетна система, която е извън обществената поръчка. Тя е предназначена да осигури контролиран достъп на зрителите да трибуните на Колежа.
По договор с футболен клуб "Ботев" трябваше да получим плащане, което обаче не се случи, въпреки отлаганията и многократните уверения.

ПФК "Ботев" още не са платили сумата по договора за изграждането на скайбоксовете, които също са извън обществената поръчка, въпреки че голяма част от тях са продадени за сезона.
Заради финансови затруднения на клуба сме сключили договор за разсрочено плащане, но и той не се спазва и два месеца няма никакво плащане.
В същото време аз съм платил всички необходими материали, плащам заплати и осигуровки на служителите си.
Именно заради некоректното отношение реших да предприема тази крайна мярка и турникетната система ще бъде демонтирана и оставена на стадиона.

Искам да уверя всички, че стадион "Христо Ботев" може да функционира за мачовете от efbet Лига и без тази турникетна система.

Към момента сметките на ПФК "Ботев" са запорирани за неплащане по договори с други фирми и физически лица.
Категорично искам да заявя, че турникетната система ще бъде монтирана отново при спазване на договора от страна на ПФК "Ботев".

С уважение,
Илиян Филипов.

По време на  на Колежа няколко пъти се стигаше до скандали между феновете, община Пловдив и строителя заради изоставането на дейностите е тяхното оскъпяване. Сега разнограсията са между шефовете на клуба и Илиян Филипов.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>