Сглобката има лепило от различен характер, ще я държи стабилна още известно време

10.10.2023 15:52 Страхил Делийски
Мария Габриел и Николай Денков ще бъдат премиери на ротация в бъдещия кабинет.

От естеството на договорките между подкрепящите сглобката партии, които формират мнозинството зависи дали предстоящият вот на недоверие към правителството ще мине или не. Това коментира пред БНР политологът Страхил Делийски.

"На този етап Борисов и ГЕРБ нямат никаква необходимост да развалят сглобката. Те са в удобна позиция. Подобна е ситуацията при ДПС. Имаме местни избори и фокусът на партиите е по-скоро там", заяви Делийски.

Има голям риск евентуален провал на правителството, определило се за европейско и евроатлантическо, да бъде определен и като провал на европейското и евроатлантическото, предупреди той. 

"Не е добре, когато ти се налага постоянно да потушаваш кризи. Това е труден начин на функциониране на изпълнителната власт, но виждаме и нескопосан опит за комуникация на тези кризи. Това са конфликти с различни сектори на българското общество и икономика. Не може всеки, който има проблем с политиката на правителството, да бъде обиждан". 

Сглобката има достатъчно лепило от различен характер, което ще я държи стабилна поне още известно време, прогнозира все пак той.

Други от Лични

Умишлената слепота в ООН

Миналия месец Организацията на обединените нации отбеляза Международния ден за възпоменание и почит към жертвите на тероризма с изложба във фоайето на централата си в Ню Йорк

Кой държи ключа към изборния успех - вижте как го нарисува Анри Кулев

Долна Митрополия скърби за загиналите пилоти, амбициите и професионализъм остават пример за младите летци

Долна Митрополия скърби за двамата пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха при авиоинцидент край база „Граф Игнатиево"

Завещание на седмицата: Глупаци с добри намерения сменят пола си незаконно (Видео)

Аналогия на законопроекта на ПП за смяната на пола на деца е спасяването на българските евреи, което всъщност не е спасение Няма нищо по-страшно от глупак с добри намерения

Успехът на Камала и защо не е достатъчно личният ти пиар да е чел "Майстора и Маргарита"

Изгледах дебата. Не е моя работа да го коментирам, още по-малко да давам политически оценки. Имам си лично пристрастие, но нямам намерение да го споделям

>