За Гери няма да има бал - падна от кола в движение след спор за скоростта с шофьора

10.10.2023 07:30 Валери Ведов
Гергана умира едва на 18 г.

 

Едно момиче от Враца в 12-и клас намира нелепо смъртта си посред нощ, несъгласно с бързото и опасно шофиране на свой познат. Гергана Тодорова е във фолксвагена на 19-годишния Димитър, който поканил в съботния следобед група приятели на разходка до пещерата Леденика.

Късно вечерта те се връщат към Враца и Гери няколко пъти предупреждава шофиращия, че ако не кара нормално, ще отвори вратата и ще скочи в движение.

Димитър е студент в София. За разходката е поканил още 18-годишен познат и 14-годишно момиче.

Както ще се разбере по-късно, Гери седи на лявата задна седалка и докато слизат с колата, недоволства, че Димитър кара с прекалено висока скорост по осеяния с коварни завои планински път.

Когато той продължава да натиска газта, момичето го заплашва, че ще скочи от колата, ако не намали. Младият шофьор не реагира и в един момент

Гери действително отваря задната врата в движение

Секунди по-късно тя пада в тъмното на асфалта и разбива главата си. Това става само на няколко километра от Враца на един от малкото прави участъци на пътя в района на така наречената трудовашка чешма.

Пътуващите в голфа изпадат в шок, но намират сили да качат обратно в колата окървавената Гери, която е в кома. Момичето е прието точно в 0,50 ч в неделя в спешния център. Оттам веднага уведомяват полицията за случая и пращат по най-бързия начин пострадалата в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, други рани по тялото и много слаби жизнени функции.

Дежурен по това време е командирован столичен лекар, който веднага с екипа си и цялата налична апаратура на отделението започва битка за живота на момичето. Въпреки усилията на медиците около 4 ч Гери издъхва, без дори за кратко да дойде в съзнание.

Още през нощта полицията започва разследване на тежкия инцидент и разпит на свидетелите. Пътувалите с Гери обаче дават доста противоречиви показания и не са сигурни дали момичето наистина е скочило умишлено, след като отваря в движение вратата на колата, или просто е загубило равновесие.

Разследващите не изключват и други версии, но отказват на този етап да ги споделят. Разбра се единствено, че точно когато Гери е спорила със седналия зад волана Димитър,

14-годишното момиче е правило клип с телефона си

Какво точно е запечатано там, може би ще стане ясно, след като приключи следствието.

След нелепата смърт на 18-годишната ученичка в социалните мрежи се появиха коментари, че Димитър от Косталево е известен любител на високите скорости. Според някои участвал и в дрифтове, организирани нелегално в околностите на Враца.

Съселяните му обаче отричат като нелепи подобни твърдения. Описват Димитър Димитров като уравновесен младеж, който загубил баща си наскоро и намирал време да се грижи за майка си.

От полицията във Враца не искат да пречат на досъдебното производство и коментираха само, че работят усилено.

Жестоката вест хвърли в скръб близките и приятелите на загиналото в първите минути на неделния ден момиче. Съучениците ѝ от гимназията по търговия и ресторантьорство се събраха пред сградата на училището.

“Споделям скръбта на моите ученици от загубата на Гери и не намирам думи да изразя собствената си тъга - каза класната ѝ Ирена Андреева. - Тя беше много добра ученичка, никога не отсъстваше. Беше двигател на класа за много полезни инициативи и искаше да продължи образованието си още догодина. Уви...”

Други от От страната и света

Кенийци отново триумфираха в „Пробега на свободния дух Гюргево-Русе"

Анелия Нунева, Евгени Игнатов и Християн Стоянов отличени с юбилейни медали от Българската федерация по лека атлетика Бегачите от Кения спечелиха призовите места при мъжете и жените в „Пробега на

Жертва на трафик пред "24 часа": 4 г. бях проститутка насила! Минаваха по 15 души на вечер, трафикантът ме биеше с железен крак

На смяна изкарвах по 1000 евро, веднъж не успях и ми разби челюстта   Променяше цените според страната - в съседката ни беше 15 евро за секс, в другата - 30 Следеше ни чрез приложения за т.нар

Проливен дъжд наводни Перник (Видео)

Проливният дъжд в съботния следобед наводни Перник. Това стана ясно от видеа в социалните мрежи. За Перник и областта за днес е обявен жълт код за обилни валежи

Тир се обърна на Околовръстното шосе в София (Видео, снимки)

Тир се обърна на Околовръстното на София в посока "Ботевградско шосе", преди разклона.  Кадри от инцидента бяха разпространени във фейсбук групата „Катастрофи в София"

Димитър Ганев, "Тренд": Няма да има изненади на предстоящия вот

Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври. Това заяви  политологът от „Тренд" Димитър Ганев по "Нова". По думите му електоралната периферия – избирателите

>