С 9 души "Локо" (Пд) стигна до 2:2 в драма на "Тича" и запази първото място (Снимки)

07.10.2023 22:25 24 часа Пловдив онлайн
Хорхе Сегура от "Локо" (вляво) се бори за топката с Атанас Илиев от "Черно море". Снимки: Орлин Цанев
Разбъркване пред вратата на "черно-белите"
Варненци ликуват след първия гол във вратата на гостите.
Нападателят на "черно-белите" Георги Минчев води топката пред погледа на Васил Панайотов от домакините.
По двама локомотивци атакуваха всеки играч на "Черно море".
Старши треньорът на "Локо" Александър Томаш дава напътствия на футболистите си по време на мача.
Люта борба за топката.

 "Локомотив" (Пд) стигна с 9 футболисти до 2:2 като гост на "Черно море" в драматичен мач от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Тича" във Варна.

"Железничарите" направиха обрат само за две минути в края на първото полувреме, след като изоставаха с един гол. През втората част останаха с 9 души след изгонването на Хорхе Сегура в 74-ата минута и на Евандро в 81-ата минута.

От това се възползваха домакините, които сътвориха частичен обрат в самия край на двубоя. С това поражение възпитаниците на старши треньора Александър Томаш запазиха първото място във временното класиране.

"Черно-белите" създадоха първото опасно положение в срещата. В 13-ата минута удар на Георги Минчев беше блокиран, топката попадна в Христо Иванов, който обаче не улучи вратата. В 24-ата минута Мазир Сула от домакините отправи неточен удар. В 39-ата минута все пак играчите на "Черно море" поведоха с попадение на Даниел Димов. Последва мълниеносен отговор на "смърфовете" в края на полувремето. В първата минута на даденото от съдията Георги Давидов продължение на редовното време Евандро центрира, нито един футболист не игра с топката, която влезе във вратата на домакините за 1:1. Две минути по-късно Джовани изведе Евандро на чиста позиция, който се разписа за 1:2.

Локомотивци започнаха по-силно второто полувреме. В 51-ата минута Джовани нахлу в наказателното поле на домакините и подаде на Георги Минчев, но Иван Дюлгеров и Васил Панайотов изчистиха топката. В игра за "смърфовете" в 59-ата минута влезе Димитър Илиев, което даде допълнителен импулс на отбора. Пет минути по-късно той изведе на удобна позиция Оливер Кандем, който обаче не улучи врата. В 66-ата минута Алфа Конте стреля от удобна позиция, но прави в ръцете на Иван Дюлгеров. Домакините се опитаха да осъществят натиск, но "черно-белите" играеха хладнокръвно в защита и парираха набезите им. В 74-ата минута пловдивчани останаха с човек по-малко, след като Хорхе Сегура получи червен картон за грубо нарушение срещу Мезир Сула. Седем минути по-късно гостите останаха с 9 души, след като Евандро беше изгонен от терена.

В 83-ата минута вратарят на "смърфовете" Динко Хоркаш изби топката след удар на Арлинд Дакай. Три минути по-късно Александър Василев центрира към Арлин Дакай, който обаче уцели гредата. В 5-ата минута на продължението на редовното време Живко Атанасов от "Черно море" изравни за 2:2. Шест минути по-късно Алекс Фернандес с гол донесе луда радост за "Черно море", но ВАР отмени попадението заради засада.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>