"Ботев" (Пд) разби с 4:1 "Берое" с хеттрик на Антоан Бароан (Снимки)

30.09.2023 21:55 24 часа Пловдив онлайн
Антоан Бароан вкара три гола за победата на "Ботев". Снимки: Botevplovdiv.bg
Ивелин Попов атакува вратата на съперника.
Атрактивен момент от мача.

"Ботев" (Пд) разби с 4:1 "Берое" в мач от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона на "канарчетата". Три гола за домакините отбеляза Антоан Бароан.

В 4-тата минута Фаустас Степонавичус от домакините проби през центъра и стреля опасно по земя, но топката излезе в аут. В 12-ата минута се стигна до разправия на терена след груб фаул на защитник на гостите. Реферът Ивелин Пенчев успя да овладее ситуацията.
В 18-ата минута Жорди Говеа от заралии центрира, топката попадна във Вини Трибуле, който засече коженото кълбо, но то излезе в аут. Четири минути по-късно Константинос Балоянис подаде от корнер, съотборникът му Фаустас Степонавичус отправи удар с глава, но право в ръцете на противниковия вратар. Домакините поведоха в резултата в 35-ата минута. Тогава Антоан Бароан реализира дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу него на Божидар Пенчев. Съдията Ивелин Занев посочи бялата топка след консултация със системата ВАР. Старозагорци реагираха  и организираха няколко опасни атаки. При една от тях в 45-ата минута Сантиаго Годой улучи гредата на вратата на "жълто-черните".
"Канарчетата" започнаха отлично второто полувреме. В 47-ата минута Антоан Бароан видя, че вратарят на съперника Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и майсторско изпълнение го прехвърли за 2:0. Пет минути по-късно Джани Политано от "Берое" подаде на съотборника си Вини Трубале, който обаче стреля неточно. В 64-ата минута вратарят на гостите Хуан Лунгарсо получи директен червен картон за игра с ръка извън наказателно поле. Треньорското ръководство на старозагорци пусна в игра резервата му Родриго Ачинели, който зае мястото на Франко Минго.
В 70-ата минута Антоан Бароан покачи на 3:0 с третия си гол, реализирайки втората дузпа в мача, отсъдена за игра с ръка на Енцо Ойос в наказателното поле. В 85-ото минута Джани Политано намали на 3:1. Две минути по-късно Ивелин Попов фиксира крайното 4:1 след впечатляваща атака.

Други от Футбол

Стартира кампанията за изграждане на паметник на легендата Динко Дерменджиев

Стартира същинската част от кампанията за изграждане паметник на легендата на "Ботев" (Пд) Динко Дерменджиев, съобщиха от клуба. За реализацията на инициативата Фондация „Фондация Жълто и Черно"

Ивелин Попов: Трябва малко повече вяра и "Ботев" (Пд) може да бъде най-високо

Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Ивелин Попов даде интервю за клубната телевизия на "канарчетата", в което коментира сезона до момента. "В европейските мачове се представихме достойно

Официално! Гонзо изгони шефовете на съдиите в България

Очакваните промени в Съдийската комисия на Българския футболен съюз бяха официализирани днес. На страницата на централата беше обявено днес, че председателят на СК Давид Фернандес Борбалан

Четири фирми в битка за 45 млн. лева да строят трибуната на стадион "Локомотив"

Люта битка за 45 милиона лева - така може да се определи интересът към изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив. 4 фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка

Без победител в "железничарското" дерби, Локо (Пд) изравни в 79-ата минута

Капитанът на пловдивския тим Димитър Илиев изигра своя мач номер 300 с екипа на "смърфовете", получи подарък от легендата Христо Бонев "Железничарското" дерби между "Локомотив" (Пд) и съименника му

>