Братя Аргирови в Пловдив: Христо Стоичков е най-големият пропагандатор на България по света (Снимки)

28.09.2023 11:35 Румен Златански
Братя Аргирови и Христо Стоичков в Пловдив. СНИМКИ: Авторът
Камата и част от легендите на "Ботев" (Пд).
Христо Стоичков и волейболистки на "Марица".
Великият футболист дава автограф на своя почитателка.
Десетки фенове чакат за среща със своя любимец.

Великият футболист съжали, че не е успял да играе в местните "Ботев" и "Локомотив"

"Христо Стоичков е най-големият пропагандатор на България по света и наш приятел. Дойдохме де се видим с него и да го подкрепим".

Това заявиха в Пловдив Благовест и Светослав Аргирови. Те бяха сред гостите на Камата, който откри в местен мол магазин за спортни стоки, носещ неговото име. Известните музиканти добавиха, че Стоичков е пример за младите хора и са горди, че имат дългогодишно приятелство с него. След това си купиха книгата му и футболни топки.

Сред първите, които уважиха прочутия футболист, беше неговият идол Петър Зехтински. На тържеството присъстваха бившите състезатели на "канарчетата" Георги Георгиев, Марин Бакалов, Трифон Пачев, Запрян Раков, Атанас Пашев, Славчо Хорозов и Костадин Костадинов, както и Иван Говедаров и Федя Миков от "Локомотив" (Пд) и големият съдия Атанас Узунов. Уважиха го и волейболистки от "Марица" (Пд), а десетки фенове търпеливо чакаха да се видят с носителя на "Златната топка" за 1994 г.

"Винаги съм казвал, че бате Петьо Зехтински е моят идол във футбола.  Аз съм маричанин, исках много да играя в "Ботев" и "Локо", но за съжаление не успях. С техните състезатели бяхме противници на терена, но си останахме приятели в живота", заяви  Камата. Той изрази надежда, че все повече деца от цялата страна ще се увличат по спорта, следвайки примера на своите идоли.

"Да се надяваме, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време много от тях не го правят. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години – да се върнат спортните паралелки. Направили сме проект, който трябва да се представи в министерството на образованието и във всички училища", каза още Стоичков.

Други от Възход и падение

Дизайнерите на сватбената рокля на принцеса Даяна се споразумяха за скиците на модела

Дизайнерите на сватбената рокля на покойната принцеса Даяна се споразумяха за продажбата на скиците си, съобщи АП. Дейвид и Елизабет Еманюъл, които бяха съпрузи, но се разведоха

Защо Хейли Бийбър държи родителите си далеч от сина си?

Младата майка Хейли Бийбър избира да държи родителите си далеч от новородения си син Джак. Според запознати моделката отдавна е в конфликт със Стивън и Кения Болдуин заради различните им религиозни и

Камерън Диас се връща в света на киното след 10-годишна пауза

Камерън Диас се завръща в света на киното. Слеващата година ще я видим в екшън комедия с Джейми Фокс, а малко понататък ще озвучи принцеса Фиона в „Шрек"

Джейн Фонда получава престижна награда

Актрисата и активистка Джейн Фонда ще прибави към многобройните си отличия и наградата за цялостно творчество на американската Гилдия на актьорите, предава Асошиейтед прес, цитирана от БТА

ASAP Rocky от самото начало е знаел, че Риана ще бъде един ден майка на децата му

Рапърът A$AP Rocky разкри, че винаги е знаел, че един ден Риана ще бъде майка на децата му. В интервю за W Magazine Раким Мейърс, както е истинското му име, сподели: "Ние имаме много дълга история

>