Политиците като нумеролози (Видео)

27.09.2023 19:33 Павлета Давидова
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова не тегли номера на партии и коалиции, но обясни правилата на жребия.

 

Свещени номера и добри поличби откриха партиите в числата си за интегралната бюлетина, които ЦИК изтегли за вота на 29 октомври.

По стара традиция след “тотото” видни партийци започнаха да гадаят какъв късмет носи поредността. Не се намери нито един фаталист, само от “Възраждане” отново обявиха, че не вярват на тази работа с късметлийските числа и искат те да бъдат премахнати от Изборния кодекс. За тях е №42. Макар 42 да е отговорът на всичко във Вселената според Дъглас Адамс. За втори път тази година БСП е №1 и си пожелава това да ѝ се случи и на вота. Първи бяха в бюлетината и през април. Този път листата е дълга и ПП-ДБ са е 66-и в нея, но според депутата Йордан Терзийски числото не само се помни лесно, а и показва баланс между партньорите. За ДПС жребият отреди 57 - знак, че е време за ново начало според представителя им Сезгин Мехмед.“Това е божественото число и се надяваме, че е за добро”, оцени Тома Биков номер 7, паднал се на ГЕРБ. Партньорите им от СДС изтеглиха 25.

Това обаче не са номерата за повечето големи битки, начело с тази в София. Тъй като играят в коалиции, основните претенденти, както и независимите кандидати ще бъдат добавяни в отделните общини след последния от жребия на ЦИК. Няма да се правят отделни жребии, а ще се подредят по реда на подаване на документите в конкретната ОИК.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>