"Ботев" (Пд) призова БФС да допуснe зрители на мача с "Берое"

26.09.2023 12:30 24 часа Пловдив онлайн
"Ботев" (Пд) призова БФС да пусне фенове на мача с "Берое". Снимка: LAP.BG

"Жълто-черни" фенове се събират пред стадиона в деня на двубоя

Ръководството на "Ботев" (Пд) призова  БФС да допусне зрители на домакинския мач с "Берое" в събота на Колежа.

Повод за искането беше решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз накаже "жълто-черните" да приемат зааралии на празен стадион. Причината е, че фенове на "канарчетата" удариха с предмет старши треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро в срещата между двата тима на 22 септември на стадион "Христо Ботев". Заради нарушения на реда от запалянковците "жълто-черниият" клуб бе глобен със 17 300 лева.

Днес шефовете на "Ботев" (Пд) излязоха със специална декларация.

Ето какво гласи тя:

Уважаеми любители на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказание, а именно мач без публика в предстоящата на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с отбора на „Берое“ Стара Загора, заявяваме следното:

1. Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между „Ботев“ и ЦСКА трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК "Ботев" Пловдив застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион „Христо Ботев“ до днес. Както много добре знаете, в домакинските сектори липсват метални заграждения, мрежи и подобни пособия, характерни за морално остарелите спортни съоръжения в страната, а публиката е буквално до самия терен. До този момент тя показва изключително културно и адекватно поведение, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, тъй като това не се налага.

2. Убедени сме, че борбата срещу подобни прояви, случвали се в множество футболни срещи през годините, при далеч по-голяма опасност за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, трябва да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, заради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната глоба, наложена като следствие от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни привърженици, то, макар и да я считаме за пресилена, приемаме наложеното наказание.

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за феновете и те не трябва да страдат от действията на определен човек.

Вярваме, че ще промените наложеното наказание така, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано „Ботев“, да не се чувстват виновни за нещо, което не са извършили.

В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на „Ботев“ и „Берое“ да се насладят на поредния епизод от „Битката за Тракия“.

С уважение,
Ръководството на ПФК "Ботев" Пловдив.

В социалните мрежи пък "жълто-черни" фенове призоваха всички, които обичат "Ботев" (Пд) да се съберат пред стадиона на мача с "Берое" и така да демонстрират несъгласието с наложеното на клуба наказание.  Те веднага бяха подкрепени от стотици привърженици на тима, които се заканиха, че ще отидат на Колежа.

Други от Футбол

Англия има нов селекционер, германец е

Англия има нов национален селекционер и той е представител на държавата, която може да бъде опредена като най-върлия съперник във футбола на неговата родина - Германия Според информации на

Синът на Гунди: Баща ми напълни трибуните и днес

Синът на Георги Аспарухов - Андрей, изля емоциите си от премиерата на филма за легендарния си баща и любовта им с майка му Величка. Няколко дни трябваха на Андрей Аспарухов, за да коментира видяното

България не можа да бие Люксембург пред 16 хил. в Пловдив, рекорд за Илиан Илиев, но окапахме за Северна Ирландия

България за трети пореден път не успя да победи Люксембург. Селекцията на Илиан Илиев направи 0:0 с държавата, която допреди няколко години бе сочена футболно джудже в 3-и мач от група 3 в дивизия

Почина легендарният пловдивски треньор Атанас Драмов, извел "Локо" до първата купа

На 11 октомври, на 81 години, почина един от най-големите пловдивски треньори Атанас Драмов! Той оставя незаличима диря в историята на пловдивския футбол и вечни спомени в сърцата на феновете

Половината Първа лига смени старши треньорите си за 3 месеца

"Локо" (Пд) освободи старши треньора си Любослав Пенев със специална заповед, парафирана от изпълнителния директор (име не се споменава, има само подпис и печат) в петък

>